ΚΟΣΜΟΣ

Mπάιντεν: Αναφορές ότι έκλεισε το τηλέφωνο στον Νετανιάχου - «Fake news» λέει το Ισραήλ

Ο Τζο Μπάιντεν και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Τζο Μπάιντεν και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου
ΑΡ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν αρνήθηκε να δεχτεί τηλεφώνημα από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. Διαψεύδει το Ισραήλ

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου διαψεύδει την αναφορά ότι ο Τζο Μπάιντεν αρνήθηκε την κλήση του Νετανιάχου μετά το φονικό χάος στη Γάζα. Πάνω απο 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση εναντίον πλήθους Παλαιστινίων που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια στην πόλη της Γάζας την περασμένη Πέμπτη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς σε περισσότερους από 30.000, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Το γραφείο του Νετανιάχου διαψεύδει δημοσίευμα χωρίς πηγή στο Sky News Arabia ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αρνήθηκε να δεχτεί τηλεφώνημα από τον Ισραηλινό ηγέτη μετά τη θανατηφόρα μάχη σώμα με σώμα στην πόλη της Γάζας κατά την οποία δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν, λέγοντας στους Times of Israel ότι είναι «ψευδείς ειδήσεις».

Το Ισραήλ, λέει το γραφείο Νετανιάχου, «δεν ζήτησε τηλεφώνημα από τον Μπάιντεν μετά το περιστατικό και οι Αμερικανοί, που σε κάθε περίπτωση δεν κατηγορούν το Ισραήλ για το συμβάν, δεν ζήτησαν τηλεφώνημα με τον πρωθυπουργό». Ο ισραηλινός στρατός υποσχέθηκε εξαντλητική και ειλικρινή έρευνα για τους θανάτους Παλαιστινίων που έκαναν ουρά για βοήθεια στη Γάζα αυτή την εβδομάδα, ένα περιστατικό που έχει προκαλέσει καταδίκες και εκκλήσεις για διεθνή έρευνα.

Η Χαμάς κατηγόρησε τα ισραηλινά στρατεύματα ότι πυροβόλησαν κατά του πλήθους, ενώ ο Ισραηλινός Στρατός λέει ότι πολλά από τα θύματα ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να λάβουν επισιτιστική βοήθεια και ότι τα στρατεύματά της πυροβόλησαν μόνο μερικά άτομα που όρμησαν προς το μέρος τους με απειλητικό τρόπο. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει αυξανόμενη απογοήτευση στον Λευκό Οίκο με τον Νετανιάχου.