ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: 65χρονη κρατά ομήρους σε νοσοκομείο του Άαχεν – Περικυκλωμένο το κτήριο

Γερμανία: 65χρονη κρατά ομήρους σε νοσοκομείο του Άαχεν – Περικυκλωμένο το κτήριο
X

 Γερμανία: Συνεχίζεται το θρίλερ στο Άαχεν, όπου μια 65χρονη κρατά τουλάχιστον 15 άτομα ομήρους σε νοσοκομείο της γερμανικής πόλης.

Υπόθεση ομηρίας βρίσκεται τις τελευταίες ώρες σε εξέλιξη στο Άαχεν, όπου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, γυναίκα απειλεί «αρκετούς» ανθρώπους με όπλο.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, πρόκειται για 65χρονη, η οποία μπήκε στο νοσοκομείο Λουίζεν λίγο πριν από τις 17:00. Λίγο αργότερα εργαζόμενοι παρατήρησαν καπνό και διαπίστωσαν ότι η γυναίκα είχε πυροδοτήσει βεγγαλικά στον χώρο χειρουργείου.

Γύρω από το κτήριο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν μέλη των ειδικών δυνάμεων (SEK) και ελικόπτερο.

«Δεν έχουμε πληροφόρηση για τραυματίες», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, επισήμανε ωστόσο ότι έχουν κινητοποιηθεί όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της περιοχής και περιέγραψε την κατάσταση «πολύ σοβαρή».

Τμήματα του νοσοκομείου έχουν ήδη εκκενωθεί και είναι ακόμη ασαφές πόσα άτομα βρίσκονται στο κτήριο μαζί με τη γυναίκα, η ταυτότητα της οποίας έχει γίνει γνωστή στην αστυνομία.

«Η κλινική μια από τις πιο σημαντικές του νοσοκομείου. Σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες, μια γυναίκα (65 ετών) εισήλθε στο νοσοκομείο το απόγευμα. Λίγο αργότερα, οι εργαζόμενοι παρατήρησαν την ανάπτυξη καπνού κοντά στη γυναίκα. Η 65χρονη έχει πλέον οχυρωθεί σε ένα δωμάτιο. Τα γύρω δωμάτια έχουν εκκενωθεί. Οι ειδικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο», αναφέρουν οι αρχές.

Το Luisenhospital Aachen στην οδό Boxgraben είναι ένα προτεσταντικό νοσοκομείο με 378 κλίνες και δώδεκα εξειδικευμένα τμήματα. Περίπου 1.600 εργαζόμενοι εργάζονται στο νοσοκομείο.