ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στη Μόσχα: Αυτοί είναι οι πέντε ύποπτοι – Τρία εντάλματα σύλληψης από τις ρωσικές αρχές

Επίθεση στη Μόσχα: Αυτοί είναι οι πέντε ύποπτοι – Τρία εντάλματα σύλληψης από τις ρωσικές αρχές
TWITTER.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα. Αυτούς αναζητούν οι ρωσικές αρχές, ως υπόπτους.

Η τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» (ISIS) ανέλαβε και επισήμως την ευθύνη για το μακελειό που έλαβε χώρα απόψε (22/03) στη Μόσχα, όταν καμουφλαρισμένοι ένοπλοι «άνοιξαν» πυρ σε πολυχώρο ψυχαγωγίας, «σκορπώντας» τον θάνατο.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας έχουν ταυτοποιήσει τους πέντε δράστες και μάλιστα, έδωσαν τα στοιχεία τους στη δημοσιότητα. Στα πρόσωπα των τριών από αυτούς, υπάρχουν και τα ονόματα. Παράλληλα, ρωσικά Μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν εκδώσει τρία εντάλματα σύλληψης.

Οι δράστες ακόμη αναζητούνται από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες στο πλαίσιο των ερευνών έχουν περικυκλώσει το κτήριο, που εξακολουθεί να φλέγεται έπειτα από δύο εκρήξεις.

Υπενθυμίζεται πως την 7η Μαρτίου, οι δυνάμεις ασφαλείας της Ρωσίας απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση σε συναγωγή στη Μόσχα την τελευταία στιγμή.

Οι δράστες σχεδίαζαν να επιτεθούν στους ενορίτες της συναγωγής με πυροβόλα όπλα. «Κατά τη διάρκεια της κράτησης, οι τρομοκράτες πρόβαλαν ένοπλη αντίσταση στους αξιωματικούς της FSB της Ρωσίας και ως αποτέλεσμα εξουδετερώθηκαν από πυρά ανταπόδοσης», γνωστοποίησε η ειδική υπηρεσία. Στον τόπο διαμονής των ριζοσπαστών στην περιοχή Kaluga, κατασχέθηκαν πυροβόλα όπλα, πυρομαχικά και εξαρτήματα για την κατασκευή αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

Σχετικές ειδήσεις