ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Ρωσία: Αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας στην πόλη Χαμπαρόφσκ

Συναγερμός στη Ρωσία: Αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας στην πόλη Χαμπαρόφσκ

Οι αρχές στην πόλη Χαμπαρόφσκ στηρωσική Άπω Ανατολή κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω αυξημένων επιπέδων ραδιενέργειας.

Οι αρχές στην πόλη Χαμπαρόφσκ της Ρωσίας κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε μια περιοχή όπου εντοπίστηκε μια «πηγή ραδιενέργειας», όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS την Παρασκευή (5/4)

Ο συναγερμός σήμανε στην περιοχή Industrialny της πόλης λόγω των αυξημένων επιπέδων ραδιενέργειας και η πρόσβαση στην εν λόγω περιοχή έχει περιοριστεί καθώς ειδικοί εργάζονται για τον εντοπισμό της πηγής ακτινοβολίας, κοντά σε έναν ηλεκτρικό πυλώνα περίπου 2,5 χιλιόμετρα από κτήρια κατοικιών.

Σύμφωνα με τις αρχές, η ασφάλεια των κατοίκων της πόλης δεν διακυβεύτηκε από την κατάσταση. Το πρακτορείο ειδήσεων RBK αναφέρει ότι ένα κέντρο συλλογής παλιοσίδερων βρίσκεται στην πληγείσα περιοχή.

Κανείς δεν τραυματίστηκε ή εκτέθηκε σε ακτινοβολία και «δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των πολιτών», ανέφερε το τοπικό υποκατάστημα της ρωσικής υπηρεσίας παρακολούθησης της ασφάλειας των καταναλωτών, σύμφωνα με το TASS. Ανέφερε ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας θα παρακολουθούνται για τις επόμενες δύο ημέρες και η πηγή της ακτινοβολίας θα διερευνηθεί.