ΚΟΣΜΟΣ

Powerball: Πώς ένας υπερτυχερός κέρδισε το μυθικό ποσό των 1,3 δισ. δολαρίων στο Πόρτλαντ

Powerball: Πώς ένας υπερτυχερός κέρδισε το μυθικό ποσό των 1,3 δισ. δολαρίων στο Πόρτλαντ
Associated Press

Με δύο δολάρια ένας παίκτης του Powerball στις ΗΠΑ κατάφερε να κερδίσει πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δεν πίστευε στην τύχη του ένας παίκτης του Powerball στο Όρεγκον των ΗΠΑ, ο οποίος κέρδισε ένα τζακ ποτ αξίας άνω των 1,3 δισ. δολαρίων στην κλήρωση της Κυριακής 8 Απριλίου.

Επρόκειτο για τον πρώτο νικητή του Powerball που κερδίζει το τζακ ποτ, μετά από την κλήρωση της Πρωτοχρονιάς αλλά και το 8ο μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ.

Η Λοταρία του Όρεγκον γνωστοποίησε ότι το νικητήριο εισιτήριο πουλήθηκε στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.

«Θέλω να συγχαρώ τον νικητή για αυτή τη στιγμή που αλλάζει τη ζωή», δήλωσε ο διευθυντής της Λοταρίας του Όρεγκον Μάικ Γουέλς σε μια δήλωση. «Κανείς στο Όρεγκον δεν έχει κερδίσει ποτέ βραβείο τέτοιας κλίμακας και είναι πολύ συναρπαστικό για το προσωπικό και τους παίκτες μας.»

Να σημειωθεί ότι οι νικηφόροι αριθμοί που κληρώθηκαν νωρίς το πρωί της Κυριακής ήταν οι εξής: 22, 27, 44, 52, 69 και το κόκκινο Powerball 9.

Από το βραβείο των περίπου 1,3 δισ. δολαρίων μπορεί είτε να εισπραχθεί με ένα εφάπαξ ποσό ύψους 608,9 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η δεύτερη επιλογή είναι μια αρχική καταβολή που θα την ακολουθήσουν 29 ετήσιες καταβολές χρημάτων.

Οι κανόνες του Powerball

Ένας παίκτης πρέπει να επιλέξει πέντε αριθμούς μεταξύ 1 και 69 και στη συνέχεια να επιλέξει έναν αριθμό (το Powerball) μεταξύ 1 και 26. Το κόστος για έναν λαχνό ανέρχεται στα δύο δολάρια.

Οι πιθανότητες να κερδίσετε το κορυφαίο έπαθλο είναι 1 στα 292,2 εκατομμύρια. Το Powerball παίζεται σε 45 πολιτείες συν την Ουάσιγκτον, το Πουέρτο Ρίκο και τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ.