ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Θα αγωνιστεί εναντίον τυχόν κυρώσεων σε βάρος στρατιωτικών μονάδων

Νετανιάχου: Θα αγωνιστεί εναντίον τυχόν κυρώσεων σε βάρος στρατιωτικών μονάδων
Αρχείου - AP

«Αν οποιοσδήποτε νομίζει ότι μπορεί να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος μιας μονάδας των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, θα το πολεμήσω με όλες μου τις δυνάμεις», ανέφερε ο Νετανιάχου μέσω σχετικής ανακοίνωσης

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα πως θα αγωνιστεί εναντίον της επιβολής κυρώσεων σε βάρος οποιασδήποτε ισραηλινής στρατιωτικής μονάδας, έπειτα από πληροφορίες μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες η Ουάσινγκτον σχεδιάζει ένα τέτοιο βήμα σε βάρος ενός τάγματος για φερόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Χθες, Σάββατο ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios ανέφερε πως η Ουάσινγκτον σχεδιάζει να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος του τάγματος Netzah Yehuda που έχει επιχειρήσει στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως δεν γνωρίζει για τη λήψη οιωνδήποτε μέτρων.

"Αν οποιοσδήποτε νομίζει ότι μπορεί να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος μιας μονάδας των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) -- θα το πολεμήσω με όλες μου τις δυνάμεις", ανέφερε ο Νετανιάχου σε μια ανακοίνωση.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως το τάγμα Netzah Yehuda είναι μια ενεργή μονάδα μάχης που επιχειρεί σύμφωνα με τις αρχές του διεθνούς δικαίου.

"Έπειτα από δημοσιεύματα περί κυρώσεων σε βάρος του τάγματος, οι IDF (δηλώνουν ότι) δεν γνωρίζουν το ζήτημα. Αν ληφθεί απόφαση για το θέμα θα επανεξεταστεί. Οι IDF εργάζονται και θα συνεχίσουν να εργάζονται για να διερευνήσουν οποιοδήποτε ασυνήθιστο γεγονός με πρακτικό τρόπο και σύμφωνα με τον νόμο", ανέφερε ο στρατός.