Πόλεμος στο Ισραήλ: Ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ - Η Χαμάς εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση

Η Χαμάς εξαπέλυσε μαζική πυραυλική επίθεση στο Τελ Αβίβ και στο κεντρικό Ισραήλ
Πόλεμος στο Ισραήλ: Ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ - Η Χαμάς εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση
2'

Μαζική πυραυλική επίθεση προς το Τελ Αβίβ εξαπέλυσε η Χαμάς, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης. Oι σειρήνες ήχησαν στο κεντρικό Ισραήλ για πρώτη φορά μετά από μήνες, εν μέσω καταιγισμού ρουκετών της παλαιστινιακής οργάνωσης. Δεν αναφέρθηκαν μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα ή ζημιές. Η παλαιστινιακή ομάδα εκτόξευε βλήματα εναντίον ισραηλινών κοινοτήτων γύρω από τη Γάζα εδώ και περισσότερους από επτά μήνες, αλλά δεν είχε προχωρήσει σε ρουκέτες μεγαλύτερου βεληνεκούς εδώ και μήνες.

Οι Ταξιαρχίες Ezzedine al-Qassam, ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανέφεραν ότι εξαπέλυσαν «μεγάλη πυραυλική επίθεση» στο Τελ Αβίβ ως απάντηση στις «σιωνιστικές σφαγές εναντίον αμάχων», σε δήλωση στο κανάλι τους στο Telegram.

Η εφημερίδα Jerusalem Post αναφέρει ότι οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας. «Δυνατοί κρότοι ακούστηκαν σε όλο το Τελ Αβίβ, την Πέτα Τίκβα, την Χερτσλίγια και τη Ραμάτ Χασαρόν», αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ. Στο ίδιο δημοσίευμα υπάρχει ένα βίντεο που δείχνει ένα θραύσμα από πύραυλο σε αυλή σπιτιού.

Οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν τη Γάζα σχεδόν κάθε μέρα από τότε που ξέσπασαν οι μάχες στις 7 Οκτωβρίου, προκαλώντας μαζικές απώλειες. Μια έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας και των Ηνωμένων Εθνών τον Απρίλιο διαπίστωσε ότι η σύγκρουση έχει καταστρέψει περίπου το 62% όλων των σπιτιών στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, που διανύει τώρα τον όγδοο μήνα, έχει σκοτώσει σχεδόν 36.000 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με τοπικούς υγειονομικούς αξιωματούχους. Τα περισσότερα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά. Περίπου το 80% των 2,3 εκατομμυρίων πολιτών της περιοχής έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, η έντονη πείνα είναι ευρέως διαδεδομένη και αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών λένε ότι τμήματα της επικράτειας βιώνουν λιμό.

Η Χαμάς πυροδότησε τον πόλεμο με την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, κατά την οποία Παλαιστίνιοι μαχητές σκότωσαν περίπου 1.200 ανθρώπους, κυρίως πολίτες, και συνέλαβαν περίπου 250 ομήρους. Η Χαμάς εξακολουθεί να κρατά περίπου 100 ομήρους και τα λείψανα περίπου 30 άλλων, αφού οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας πέρυσι

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή