Ρωσία: Κλειστά τα τρία αεροδρόμια στη Μόσχα λόγω ουκρανικών επιθέσεων με drones
Το νέο περιστατικό έρχεται σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων
Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε τη νύχτα η Μόσχα, καθώς οι αρχές ανακοίνωσαν την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των τριών μεγαλύτερων αεροδρομίων, Σερεμέτιεβο, Ντομοντέντοβο και Βνούκοβο, λόγω της παρουσίας ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον εναέριο χώρο.
Σύμφωνα με το Reuters, επικαλούμενο τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, τα συστήματα αεράμυνας της Ρωσίας ενεργοποιήθηκαν για να αντιμετωπίσουν την απειλή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή σημαντικές ζημιές. Οι επιβάτες ενημερώθηκαν για καθυστερήσεις και ακυρώσεις, καθώς οι αρχές συνεχίζουν να αξιολογούν την κατάσταση ασφαλείας.
Το περιστατικό έρχεται σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων, με τη Ρωσία να κατηγορεί την Ουκρανία για προσπάθειες επίθεσης σε κρίσιμες υποδομές της.