Νέο «όχι» της Γερμανίας στην Ουκρανία για τους πυραύλους Taurus
Δυσφορία στο Κίεβο από τη στάση της Γερμανίας
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι παρευρίσκονται σε συνέντευξη Τύπου κατά τη συνάντησή τους στο Κίεβο της Ουκρανίας, την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2025
Αρνητικός για μία ακόμη φορά εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους, στο ενδεχόμενο παράδοσης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία.
«Απαντώντας στην ερώτησή σας σχετικά με το αν το εξετάζουμε, η απάντησή μου είναι όχι», αποκρίθηκε ξεκάθαρα ο Πιστόριους σε σχετική ερώτηση, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Από την πλευρά του το Κίεβο, πιέζει το Βερολίνο για την προμήθεια των συγκεκριμένων πυραύλων, που θα της επέτρεπαν να προχωρήσει σε πλήγματα σε στόχους βαθιά στη ρωσική επικράτεια. Ωστόσο, το Βερολίνο εξακολουθεί να απορρίπτει αυτό το σενάριο, επικαλούμενο τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης.