ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικά πολεμικά «έτοιμα να αποπλεύσουν για τη Συρία»

Ρωσικά πολεμικά «έτοιμα να αποπλεύσουν για τη Συρία»

Στο συριακό λιμάνι της Ταρσούς πρόκειται να κατευθυνθούν ρωσικά πολεμικά πλοία, καθώς εγείρονται ανησυχίες για τους Ρώσους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης στη Συρία.

«Τα πληρώματα των Nikolay Filchenkov, Ceasar Kunikov και SB-15, μαζί με τις μονάδες που μεταφέρουν, είναι ικανά να προστατεύσουν τους Ρώσους πολίτες και να εκκενώσουν ένα μέρος της στρατιωτικής βάσης» που διατηρεί η Ρωσία στην περιοχή, δήλωσε μια πηγή του ρωσικού ναυτικού στο πρακτορείο Interfax.

Ωστόσο, άλλη πηγή από το Στόλο της Μαύρης Θάλασσας δήλωσε ότι τα πολεμικά Nikolay Filchenkov και Ceasar Kunikov βρίσκονται ακόμη αραγμένα στην αποβάθρα της Σεβαστούπολης.

Την τελευταία εβδομάδα, οι τόνοι μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον ανέβηκαν για το θέμα της Συρίας, με την εκτόξευση κατηγοριών εκατέρωθεν για την προμήθεια στρατιωτικού υλικού στο καθεστώς Άσαντ και τους αντάρτες αντίστοιχα.

Στην τελευταία εξέλιξη του θέματος, οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συμφώνησαν απόψε να συνεργαστούν μεταξύ τους αλλά και με άλλες χώρες και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, όπως ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Κόφι Άναν, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στη συριακή κρίση.