ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ομπάμα καταδίκασε τη φονική επίθεση κατά διπλωματών στη Λιβύη

Ο Ομπάμα καταδίκασε τη φονική επίθεση κατά διπλωματών στη Λιβύη

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε σήμερα έντονα την επίθεση με ρουκέτες στη Βεγγάζη της Λιβύης που κόστισε τη ζωή στον αμερικανό πρεσβευτή Κρίστοφερ Στίβενς και σε τρεις διπλωματικούς υπαλλήλους χαρακτηρίζοντάς την "ειδεχθή", ενώ ζήτησε να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο.

"Ζήτησα από τη κυβέρνησή μου να παράσχει όλα τα απαραίτητα μέσα για την υποστήριξη της ασφάλειας του προσωπικού μας στη Λιβύη και να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στις διπλωματικές μας αποστολές σε όλο τον κόσμο", αναφέρει ο Ομάμα σε ανακοίνωσή του.

"Αν και οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις προσπάθειες να δυσφημιστούν οι θρησκευτικές πεποιθήσεις άλλων, πρέπει να εκφράσουμε απερίφραστα την αντίθεσή μας στην παράλογη βία που κόστισε τη ζωή σε αυτούς τους δημόσιους λειτουργούς", πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του.

Εξάλλου ο αμερικανός πρόεδρος εξήρε τους Αμερικανούς που έχασαν τη ζωή τους από τη χθεσινή επίθεση με ρουκέτες υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες που κατέβαλε πέρυσι ο Στίβενς στη διάρκεια της εξέγερσης στη Λιβύη.

Στο μεταξύ το Παρίσι ζήτησε από τις λιβυκές αρχές να "δράσουν" και να "συλλάβουν τους ενόχους" αυτής της επίθεσης.

"Καταδικάζουμε αυτές τις απολύτως αχαρακτήριστες πράξεις, επιθυμούμε να ζητήσουμε από τις λιβυκές αρχές να συλλάβουν τους ενόχους", δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

Διαβάστε ακόμη:

Βίντεο: Νεκρός ο Αμερικανός πρέσβης και 3 υπάλληλοι στη Λιβύη