ΚΟΣΜΟΣ

Φούχτελ: Οι μεταρρυθμίσεις είναι φοβερά δύσκολο εγχείρημα

Φούχτελ: Οι μεταρρυθμίσεις είναι φοβερά δύσκολο εγχείρημα

Στις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στο σύστημα Υγείας και στην τοπική διοίκηση αναφέρθηκε ο Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, λέγοντας ότι «τέτοιες ενέργειες δίνουν ώθηση στο μεταρρυθμιστικό κίνημα και δείχνουν ότι υπάρχει φως στο τούνελ».

Σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, ο Γερμανός υφυπουργός, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως εντεταλμένος της Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, παραδέχθηκε ότι οι μεταρρυθμίσεις που ζητούνται από την Ελλάδα είναι «φοβερά δύσκολο εγχείρημα».

«Το νέο εδώ είναι ότι πρέπει να γίνουν όλα από την αρχή. Εγώ το συγκρίνω με τις μέλισσες: αν ξέρουν προς τα πού να πετάξουν, τότε φέρνουν το μέλι στην κυψέλη. Ας ελπίσουμε ότι έτσι θα γίνει και στην Ελλάδα», πρόσθεσε ο Φούχτελ.

Επιπλέον, ο Γερμανός υφυπουργός δήλωσε ότι «η καγκελάριος ενημερώνεται από τον ίδιο με ειδική αναφορά για την εξέλιξη των ελληνογερμανικών σχέσεων μια φορά την εβδομάδα».

Βασική του αποστολή, όπως λέει, είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας από τη γερμανική τοπική αυτοδιοίκηση στην ελληνική, όπως για παράδειγμα ο τομέας διαχείρισης απορριμμάτων.