ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ομπάμα βγήκε στην επίθεση και κέρδισε τη δεύτερη τηλεμαχία

Ο Ομπάμα βγήκε στην επίθεση και κέρδισε τη δεύτερη τηλεμαχία

Νικητής της δεύτερης τηλεμαχίας βγήκε σύμφωνα με τους αναλυτές από την άλλη πλευρά του Aτλαντικού ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο αμερικανός πρόεδρος και ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία, Μιτ Ρόμνι, αντιπαρατέθηκαν πολλές φορές σε επιθετικό ύφος, κατά τη δεύτερη τηλεμαχία τους, η οποία χαρακτηρίστηκε από την έντονη ανταλλαγή θέσεων και απόψεων για την ενεργειακή πολιτική και το χρέος, με τον Ομπάμα να τηρεί πιο μαχητική στάση σε σχέση με την πρώτη χαμένη για αυτόν τηλεμαχία.

Ο Ομπάμα που προφανώς αποφάσισε να κερδίσει αυτήν την τηλεοπτική μάχη, για να ανακτήσει το πλεονέκτημα επί του ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του, κατηγόρησε την πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης για την προώθηση των συμφερόντων των πλουσίων. «Ο κυβερνήτης Ρόμνι δήλωσε ότι έχει πρόγραμμα πέντε σημείων, δεν έχει πρόγραμμα πέντε σημείων, το πρόγραμμά του έχει ένα σημείο. Να βεβαιωθεί ότι είναι πιο εύκολο να παίξει με διαφορετικούς κανόνες» είπε ο Ομπάμα. «Αυτή ήταν η φιλοσοφία του στον ιδιωτικό τομέα, ήταν η φιλοσοφία του ως κυβερνήτης, ήταν και η φιλοσοφία του ως προεδρικός υποψήφιος» σημείωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Μπορείτε να μεταφέρετε θέσεις εργασίας στο εξωτερικό, να πάρετε φορολογικές απαλλαγές για να μπορείτε να επενδύσετε σε μια επιχείρηση, να αφαιρέσετε τις συντάξεις από τους εργαζομένους, Αυτή ήταν η φιλοσοφία της τελευταίας δεκαετίας, και γι αυτό στραγγαλίστηκαν οι οικογένειες της μεσαίας τάξης », είπε ο αμερικανός πρόεδρος.

Η ένταση ανάμεσα στους υποψηφίους αυξήθηκε πολλές φορές ειδικά όταν και οι δύο προσπάθησαν να αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους για την ενεργειακή πολιτική.

Ο Ομπάμα κατηγόρησε τον αντίπαλό του ότι θέλει να αφήσει τις εταιρείες πετρελαίου «να γράψουν την ενεργειακή πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών».