ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι εμφύλιες διαμάχες στη Λιβύη

Συνεχίζονται οι εμφύλιες διαμάχες στη Λιβύη

Δεν έχουν σταματήσει η αιματοχυσία και οι εμφύλιες διαμάχες στη Λιβύη παρά το γεγονός πως ο πόλεμος τελείωσε στις 20 Οκτωβρίου 2011, με τη σύλληψη και το θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι.

Ο Λίβυος πρώην ηγέτης είχε μισητούς εχθρούς αλλά και άλλους τόσους πιστούς οπαδούς, που μετά το θάνατο του και την αλλαγή σκυτάλης στην εξουσία, οργανώθηκαν σε αντάρτικες ομάδες που εξαπολύουν βομβιστικές επιθέσεις, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στην νέα κυβέρνηση που ακόμα προσπαθεί να εδραιωθεί.

Σήμερα, ο στρατός με τη βοήθεια πρώην ανταρτών που πολέμησαν για την πτώση του Καντάφι εξαπέλυσε σφοδρούς βομβαρδισμούς στην Μπάνι Ουαλιντ, την πόλη που κατά τη διάρκεια της εξέγερσης ήταν το προπύργιο των κυβερνητικών δυνάμεων.

Από του βομβαρδισμούς που έγιναν ως αντίποινα για τον θάνατο του αντάρτη που συνέλαβε τον Καντάφι έξω από την Μισράτα, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άμαχοι και τραυματίστηκαν δεκάδες, σύμφωνα με το Αl Jazeera.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του νοσοκομείου της Μπάνι Ουαλίντ , Αμπντάλα αλ Μανσούρι, δήλωσε ότι το νοσοκομείο παρέλαβε τις σορούς επτά ανθρώπων, ενώ 75 μεταφέρθηκαν εκεί τραυματισμένοι , ανάμεσα τους και ένα 14χρονο κορίτσι.

Ο διοικητής της πολιτοφυλακής της πόλης που αποτελείται από πρώην «αντικανταφικούς» αντάρτες, δήλωσε ότι τέσσερις από τους άνδρες του σκοτώθηκαν και 19 τραυματίστηκαν στις μάχες που γίνονται εδώ και δύο εβδομάδες στην πόλη .