ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Έπαυλη στον Ακάμα αγοράζει ο Μπιλς Γκέιτς

Κύπρος: Έπαυλη στον Ακάμα αγοράζει ο Μπιλς Γκέιτς

Το όραμα του μεγαλοεπιχειρηματία Φώτου Φωτιάδη για δημιουργία ενός μοναδικού στην Ευρώπη «κέντρου αναψυχής, υγείας και ευεξίας», στην τεράστια έκταση που του ανήκει στον Ακάμα, φαίνεται πως ενθουσίασε τον διάσημο ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος και δεσμεύθηκε να αγοράσει τη μεγαλύτερη έπαυλη όποτε το έργο δημιουργηθεί.

Σημείο αναφοράς για την πολύχρονη προσπάθεια του κ. Φωτιάδη, το περίφημο «Κτήμα του Φωτιάδη», μια εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς έκταση εκατοντάδων σκαλών που εκτείνεται από τα Λουτρά της Αφροδίτης μέχρι τη Φοντάνα Αμορόζα.

Για πρώτη φορά σήμερα, ο ιδιωτικός παράδεισος του Κύπριου μεγαλοεπιχειρηματία, αποκαλύπτεται μέσα από τον φωτογραφικό φακό του «Φιλελεύθερου », ενώ ο ίδιος προχωρεί σε ένα flash back δεκαετιών για τη σχέση του με τη χερσόνησο και τον αγώνα να υλοποιήσει το όραμά του. Το όνειρο του κ. Φωτιάδη για δημιουργία στον Ακάμα ενός έργου μοναδικού σε όλη την Ευρώπη, παραμένει έντονο παρά τις πολύχρονες απογοητεύσεις και απορρίψεις. «Θα πρέπει να καταλάβουν σήμερα όλοι ότι στόχος πρέπει να είναι να έρχονται άνθρωποι που θα πληρώνουν για αυτή τη μαγεία που διαθέτει η Κύπρος. Το έργο που έχουμε σχεδιάσει, βάσει μελέτης της KPMG, θα φέρνει 145 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στον τόπο, θα απασχολεί μονίμως 2.000 ανθρώπους, θα στοιχίσει με τα σημερινά δεδομένα 300 εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε. «Θα περιλαμβάνει το μοναδικό, πλην του Γκραν Κάνυον Αμερικής, κέντρο ψυχικής ανάτασης και ευεξίας, μαρίνα, ξενοδοχεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, παραδοσιακές καλλιέργειες, βυζαντινά λουτρά, κέντρο ιππασίας, κέντρο παρακολούθησης ατμοσφαιρικών δεδομένων και ποιότητας νερού σε συνεργασία με το Χάρβαρντ, και πολυτελείς επαύλεις προς πώληση». «Η αξία πώλησής τους θα είναι από δύο μέχρι πέντε εκατομμύρια ευρώ έκαστη. Και ήδη, την κεντρική από αυτές, καπάρωσε ήδη ο Μπιλ Γκέιτς, ενημερώνοντάς μας ότι θα την αγοράσει όποτε το έργο δημιουργηθεί», κατέληξε ο κ. Φωτιάδης.