ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σχιζοφρενής ο δράστης του μακελειού σε κολέγιο του Όκλαντ

ΗΠΑ: Σχιζοφρενής ο δράστης του μακελειού σε κολέγιο του Όκλαντ

Ανίκανο να περάσει από δίκη, καθώς πάσχει από παρανοϊκή σχιζοφρένεια, έκρινε δικαστήριο των ΗΠΑ έναν 44χρονο πρώην φοιτητή νοσηλευτικής, ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο επτά ανθρώπων σε ένα χριστιανικό κολέγιο του Όκλαντ, τον περασμένο Απρίλιο.

Ο δικαστής βασίστηκε στη γνωμάτευση δύο γιατρών οι οποίοι αξιολόγησαν την κατάσταση του κορεατικής καταγωγής κατηγορούμενου, Ουάν Γκοχ.

Ο Γκοχ βαρύνεται με επτά κατηγορίες για φόνο και τρεις κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας καθώς στις 2 Απριλίου 2012 αιματοκύλισε μια σχολή νοσηλευτών. Ο ίδιος έχει δηλώσει αθώος. Οι αρχές ανέφεραν ότι αιτία του μακελειού στο Οκλαντ ήταν η οργή του Γκοχ, ο οποίος εκδιώχθηκε από τη σχολή νοσηλευτικής, αλλά οι διαχειριστές του ιδρύματος αρνήθηκαν να του επιστρέψουν τα δίδακτρα.

Ο δικαστής διέταξε να υποβληθεί ο κατηγορούμενος σε θεραπεία για την ψυχική ασθένεια. Μια δεύτερη δικαστική ακρόαση της υπόθεσης έχει προγραμματιστεί για τις 28 Ιανουαρίου. Εάν τότε ο δικαστής κρίνει ότι ο κατηγορούμενος έχει ανακτήσει την νοητική ικανότητα του, πιθανώς να διατάξει την έναρξη της δίκης.