ΚΟΣΜΟΣ

Μπερλουσκόνι: Να μην πληρώνουν φόρο όσοι προσλαμβάνουν νέους

Μπερλουσκόνι: Να μην πληρώνουν φόρο όσοι προσλαμβάνουν νέους

Τη λύση της φοροαπαλλαγής για να καταπολεμηθεί η υψηλή ανεργία των νέων πρότεινε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για τις επιχειρήσεις που θα προσλαμβάνουν νεαρούς, μόνιμους υπαλλήλους.

Μιλώντας στην εκπομπή Porta a Porta του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου Rai Uno, ο Ιταλός μεγιστάνας του Τύπου και πρώην πρωθυπουργός είπε ότι «όποια επιχείρηση προσλάβει έστω και έναν εργαζόμενο με σύμβαση αορίστου χρόνου για τα επόμενα τέσσερα ή και πέντε χρόνια δεν θα πρέπει να πληρώσει φόρους ούτε ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες θα καταβάλλονται από το κράτος».

Ο Μπερλουσκόνι παραδέχθηκε ότι το μέτρο αυτό θα συναντήσει αντιδράσεις, αφού «πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα είδος 'μαύρης' εργασίας».

Εξάλλου αναφερόμενος εκ νέου στην κυβέρνηση τεχνοκρατών του Μάριο Μόντι, που παραμένει πρωθυπουργός σε υπηρεσιακό ρόλο, ο Μπερλουσκόνι επανέλαβε ότι «απέχει εντυπωσιακά από την πραγματικότητα, διότι δεν κατάφερε να κατανοήσει την απελπισία μεγάλου αριθμού πολιτών και συνέχισε να εφαρμόζει τις ευρωπαϊκές εντολές, υπό γερμανική καθοδήγηση».