ΚΟΣΜΟΣ

Αντίδραση των τσάμηδων για τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα

Αντίδραση των τσάμηδων για τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα

Με δελτίο τύπου το κόμμα των τσάμ- PDIU, στην Αλβανία αντέδρασε στη δήλωση της Ελλάδας προς τα Ηνωμένα Έθνη για τα θαλάσσια σύνορα.

To PDIU στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η ελληνική πλευρά παράγει αστάθεια στα Βαλκάνια.

«Το θέμα των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας δεν επιλύεται με μία μονομερή δήλωση εκ μέρους της Ελλάδας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Αλλά, ακριβώς το αντίθετο. Η Ελλάδα δημιουργεί μία κατάσταση με όλες τις γειτονικές της χώρες και με την πράξη αυτή παράγει αστάθεια στα Βαλκάνια. Το κυβερνών κόμμα της Δικαιοσύνης, Ένταξης και Ενότητας – PDIU παρακολουθεί με προσοχή την απαράδεκτη συμπεριφορά της ελληνικής πλευράς», αναγράφεται στην ανακοίνωση του κόμματος των τσάμ.

Συγχρόνως το κόμμα των τσάμ, ζητάει από την αλβανική κυβέρνηση να αντιδράσει αναλαμβάνοντας τις αναγκαίες διπλωματικές πρωτοβουλίες γιατί πιστεύει ότι η ελληνική κίνηση θα βλάψει σοβαρά τις διμερείς σχέσεις. Το PDIU πιστεύει ότι η Ελλάδα με μία κατάσταση πανικού δημιουργεί εχθρούς στα Βαλκάνια και αποσταθεροποιεί την περιοχή.

«Το PDIU προτρέπει την αλβανική κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα και να προειδοποιήσει την Ελλάδα ότι η διπλωματική αυτή κίνηση είναι προκατειλημμένη και θα βλάψει σοβαρά τις διμερείς σχέσεις και θα αναγκάσει την Αλβανία να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα. Η Ελλάδα αποδεικνύει τον πανικό της και δημιουργεί εχθρούς στα Βαλκάνια. Με μια τέτοια πράξη, η ελληνική πολιτεία προχωρεί περαιτέρω προς την απομόνωσή της και μετατρέπεται σε εστία αστάθειας στα Βαλκάνια», αναφέρει το κόμμα των τσά(μηδων).

πηγη Βαλκανικό Περισκόπιο