ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεόραση στο κελί θα έχει ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν

Τηλεόραση στο κελί θα έχει ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν

Ο φυλακισμένος ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, Αμπντουλάχ Οτζαλάν, θα μπορεί να βλέπει πλέον τηλεόραση στο κελί του, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης.

Ο Οτζαλάν δέχτηκε επίσκεψη του αδελφού του Μεχμέτ το βράδυ της Δευτέρας, μέσω του οποίου εξέφρασε τη λύπη και την ανησυχία του για την εκτέλεση των τριών γυναικών στο Παρίσι. Μάλιστα, θεώρησε τις δολοφονίες ως «σημάδι», ενώ ο αδελφός του άφησε να εννοηθεί ότι ίσως κάνει κοινή δήλωση με εκπροσώπους του φιλοκουρδικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP).

Όσον αφορά στο θέμα της τηλεόρασης στο κελί του Οτζαλάν, ο αδελφός του Μεχμέτ δήλωσε ότι ο ηγέτης του PKK δεν είχε ζητήσει ποτέ κάτι τέτοιο και ο διευθυντής της φυλακής τον πίεσε να τη δεχτεί.

«Μια τηλεοπτική συσκευή LCD 42 ιντσών εγκαταστάθηκε το Σάββατο στο κελί του», δήλωσε σχετικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.

Ως τώρα ο 63χρονος Οτζαλάν μπορούσε να ακούει μόνο ραδιόφωνο στο κελί του στη φυλακή του Ιμραλί, στη βορειοδυτική Τουρκία. Κρατούνταν σε πλήρη απομόνωση μέχρι τη μεταγωγή εκεί και μερικών άλλων κρατουμένων το 2011.