ΚΟΣΜΟΣ

ΣΟΚ: Ήρωες της Αλβανίας χαρακτηρίζονται οι οπλαρχηγοί του 1821!

ΣΟΚ: Ήρωες της Αλβανίας χαρακτηρίζονται οι οπλαρχηγοί του 1821!

Ο Αλβανός ιστορικός Pëllumb Xhufi υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει «κενό» ηρώων και γι' αυτό θέλει να το γεμίσει «αρπάζοντας» τους ήρωες της Αλβανίας!

Θεωρεί τους οπλαρχηγούς του 1821 Αλβανούς, όπως και τους Σουλιώτες. Και καλλιεργεί ανεπιτυχώς την ανιστόρητη εντύπωση ότι οι Αλβανοί απελευθέρωσαν τους Έλληνες από τους Τούρκους. Ενώ η Ελλάδα σιωπά, αποστομωτική απάντηση στους Αλβανούς έδωσε ο αυστριακός ιστορικός Oliver Jens Schmitt.

Όπως διαβάζουμε στην «Κάτοψη», επισημαίνει ότι δεν υπάρχει συνέχεια Ιλλυριών-Αλβανών, αφού δεν βρήκε κανένα στοιχείο, που να αποδεικνύει μια τέτοια ιστορική καταγωγή των Αλβανών.

Ο καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης, σημειώνει ότι δεν παρατηρείται ποτέ μια συνεχής εξέγερση των Αλβανών εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αφού αποδέχονταν τους ξένους ηγεμόνες. Χαρακτηρίζει τους Αλβανούς ραχοκοκαλιά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ακόμη ξεκαθαρίζει ότι οι Αλβανοί όταν εναντιώνονταν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, δεν το έκαναν για εθνικούς λόγους, αλλά για τους φόρους ή την στρατιωτική υπηρεσία. Τέλος για τον ελληνικής καταγωγής εθνικό ήρωα της Αλβανίας(Γεώργιο Καστριώτη) λέει ότι πολέμησε μαζί με Βλάχους, Σλάβους και ‘Ελληνες.