ΚΟΣΜΟΣ

Αλγερία: Σύγχυση με τους αγνοούμενους ομήρους

Αλγερία: Σύγχυση με τους αγνοούμενους ομήρους

Πέντε εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις εκμετάλλευσης φυσικού αερίου στη νοτιοανατολική Αλγερία εξακολουθούν να φέρονται ως αγνοούμενοι, καθώς οι αλγερινές αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία επτά πτωμάτων που βρέθηκαν απανθρακωμένα.

Τριάντα επτά ξένοι οκτώ διαφορετικών εθνικοτήτων και ένας Αλγερινός σκοτώθηκαν κατά την επίθεση και ομηρεία που πραγματοποίησαν 32 ένοπλοι ισλαμιστές στις εγκαταστάσεις της BP.

Στο Λονδίνο, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μπομπ Ντάντλεϊ δήλωσε ότι «φοβάται το χειρότερο» για τους εργαζόμενους που εξακολουθούν να φέρονται ως αγνοούμενοι. «Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για τους συναδέλφους αυτούς και φοβόμαστε ότι υπάρχει ένας νεκρός ανάμεσά τους». Ο πετρελαϊκός όμιλος θα τηρήσει σήμερα ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση αυτή, στα γραφεία του σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι ένας πολίτης της χώρας του σκοτώθηκε και ένας ακόμη φέρεται ως αγνοούμενος, κατηγορώντας τις αρχές της Αλγερίας ότι δεν δίνουν λεπτομέρειες για τις επιχειρήσεις διάσωσης ούτε τον πλήρη κατάλογο με τα ονόματα των ομήρων που φέρονται ως αγνοούμενοι.