ΚΟΣΜΟΣ

«Υποκινητής» ροζ κυκλώματος ο Στρος Καν

«Υποκινητής» ροζ κυκλώματος ο Στρος Καν

Σε ένα συγκλονιστικό πόρισμα φαίνεται να καταλήγουν, οι Γάλλοι δικαστές που ασχολούνται με την υπόθεση του κυκλώματος πορνείας γνωστή ως «Καρλτόν» καθώς εκτιμούν ότι ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, δεν ήταν ένας απλός επωφελούμενος από τα ροζ πάρτι σε ΗΠΑ και Γαλλία, όπως ισχυρίζεται, αλλά συμμετείχε ενεργά στην διοργάνωσή τους, έχοντας πλήρη γνώση του ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν ήταν εκδιδόμενες.

Σύμφωνα με πόρισμα που περιήλθε στην κατοχή της εφημερίδας Le Figaro, οι δικαστές υποστηρίζουν ότι σοβαρές και συγκλίνουσες ενδείξεις καθιστούν «πραγματική και καθοριστική» τη συμμετοχή του Στρος-Καν σε «πράξεις μαστροπείας».

Οι δικαστές, επισημαίνοντας την ύπαρξη «γκαρσονιέρας» στο Παρίσι, αναφέρουν ότι ο DSK «υποκινούσε και ευνοούσε σε μεγάλο βαθμό και με πλήρη επίγνωση ένα σύστημα που βασιζόταν στην συνέργεια του άμεσου περιβάλλοντός του, με στόχο να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ανάγκες».

Η εκδοχή αυτή απορρίπτεται από την υπεράσπιση που ναι μεν παραδέχεται την συμμετοχή του Στρος Καν στα ροζ πάρτι, αλλά υποστηρίζει ότι ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ δεν γνώριζε ότι οι γυναίκες που έπαιρναν μέρος σε αυτά ήταν εκδιδόμενες.

Εφετείο του Ντουέ απέρριψε στα μέσα Δεκεμβρίου το αίτημα του Στρος-Καν αποσυρθούν οι εις βάρος του κατηγορίες για αδικήματα σεξουαλικού χαρακτήρα στην «υπόθεση Κάρλτον», που πήρε το όνομά της από ένα ξενοδοχείο στη Γαλλία.