Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βίαια επεισόδια στην Αίγυπτο

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βίαια επεισόδια στην Αίγυπτο

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 400 τραυματίστηκαν σήμερα στο Πορτ Σάιντ κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων, μετά την καταδίκη σε θάνατο 21 ντόπιων φιλάθλων.

Τα τρία θύματα, ανάμεσά τους και ένας 18χρονος άνδρας που χτυπήθηκε στο στήθος από σφαίρα, σκοτώθηκαν κατά την κηδεία μερικών από τα 31 θύματα της χθεσινής ημέρας, σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Περισσότεροι από 430 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την κηδεία αυτή την οποία παρακολούθησαν χιλιάδες άνθρωποι.

Πυροβολισμοί άγνωστης προέλευσης ακούστηκαν, ενώ τα σώματα των νεκρών τυλιγμένα σε λευκά σάβανα, μεταφέρονταν από ένα τζαμί προς το νεκροταφείο, προκαλώντας πανικό και στη συνέχεια έντονες αντιδράσεις του πλήθους, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

«Δεν υπάρχει κανένας Θεός εκτός από τον Αλλάχ», φώναζε το πλήθος που ακολουθούσε την πομπή στον κεντρικό δρόμο της πόλης. Ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 31 νεκρούς το Σάββατο, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί που η στρατιωτική τους κηδεία πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο. Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων που κηδεύτηκαν σήμερα στο Πορτ Σάιντ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός.