ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν : «Δράση της FSB στο εξωτερικό»

Πούτιν : «Δράση της FSB στο εξωτερικό»

Την αποστολή συμβούλων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας(FSB) στο εξωτερικό, για την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος, προτείνει με σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στη Ρωσική Βουλή, ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική δήλωση του γραφείου του προέδρου, το σχέδιο νόμου προτού κατατεθεί στην κρατική Δούμα, θα συμπληρωθεί με επεξηγηματικό σημείωμα, στο οποίο αναφέρεται ότι η FSB έχει συνάψει συμφωνίες για αστυνομική συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών, με την Αμπχαζία, τη Νότια Οσετία και την Κιργιζία, και ότι η Ρωσία σχεδιάζει ανάλογες συμφωνίες και με άλλες χώρες .

Οι τρέχουσες συμφωνίες επιτρέπουν στην FSB την αποστολή συμβούλων στις χώρες αυτές, από τρείς έως έξι μήνες, ωστόσο δεν υπάρχει πρόβλεψη για τοποθέτηση συμβούλων σε μόνιμη βάση, αναφέρει το σχετικό σημείωμα, υπογραμμίζοντας ότι οι συχνές εναλλαγές εμποδίζουν τις προσπάθειες πρόληψης του εγκλήματος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα rbth.gr ..

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, τονίζεται, ότι τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, στέλνουν προσωπικό ασφαλείας και πληροφορίες στο εξωτερικό, σε ευρεία κλίμακα, με στόχο την παροχή συμβουλών, την ανταλλαγή πληροφοριών και την πραγματοποίηση κοινών επιχειρήσεων.