ΚΟΣΜΟΣ

Νέος Πάπας: Δεν ήθελε να γίνει ποντίφικας

Νέος Πάπας: Δεν ήθελε να γίνει ποντίφικας

Δεν ήθελε να εγκαταλείψει την Αργεντινή για το Βατικανό και τον παπικό θρόνο ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, σύμφωνα με την αδελφή του Μαρία Ελένα.


Η αδελφή του ποντίφικα δήλωσε ότι ο Αργεντινός καρδινάλιος «αγαπάει το Μπουένος Άιρες και του άρεσε να μένει στο Μπουένος Άιρες». Ωστόσο, η ίδια είπε ότι «είχε χαρούμενη έκφραση στο πρόσωπό του» όταν εξελέγη πάπας και επέλεξε το όνομα Φραγκίσκος.

Η Μαρία Ελένα έκλαψε όταν άκουσε την είδηση στην τηλεόραση, αλλά δεν σχεδιάζει να μεταβεί στη Ρώμη. Δεν βλέπει συχνά τον αδελφό της, ωστόσο έχουν «μόνιμη» τηλεφωνική επικοινωνία. Πάντως, από την ημέρα της εκλογής του και μέχρι την ημέρα της συνέντευξης δεν είχαν μιλήσει.

Η αδελφή του πάπα Φραγκίσκου είπε ότι δεν γνωρίζει πού θα επικεντρωθεί ο ποντίφικας, αλλά ανέφερε «τους φτωχούς, τους αδύναμους, όσους έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη κακομεταχείριση, τους ηλικιωμένους και τα παιδιά» ως τους ανθρώπους εκείνους στους οποίους έχει αφιερώσει την καριέρα του ως ιερωμένος.

Τέλος, ανακαλώντας το βλέμμα του πάπα Ιωάννη Παύλου του Β', όταν τον συνάντησε κατά τη χειροτόνηση του αδελφού της σε καρδινάλιο, δήλωσε: «Το βλέμμα του Ιωάννη Παύλου έκρυβε τόση πολλή αγάπη, αλλά ταυτόχρονα και απέραντη μοναξιά».

«Παρότι το βλέμμα του αδελφού μου κρύβει αγάπη, δεν θα ήθελα να κρύβει και μοναξιά», δήλωσε η Μπεργκόλιο.