ΚΟΣΜΟΣ

Τη βοήθεια της Brics ζητά ο Μπασάρ αλ Άσαντ

Τη βοήθεια της Brics ζητά ο Μπασάρ αλ Άσαντ

Τη συνδρομή των χωρών της ομάδας Brics ζητά ο Μπασάρ αλ Άσαντ για να «σταματήσει η βία» στη Συρία και να δοθεί ένα τέλος στα δεινά που υφίσταται ο συριακός λαός εξαιτίας των διεθνών οικονομικών κυρώσεων.


Ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα διάβασε στη σύνοδο κορυφής της ομάδας Brics, που συνέρχεται στο Ντέρμπαν, επιστολή του Μπασάρ αλ Άσαντ. «Καλώ τους ηγέτες της Brics να συνεργαστούμε για να σταματήσει αμέσως η βία στη Συρία και για να υπάρξουν εγγυήσεις για μια πολιτική λύση. Αυτό απαιτεί μια σαφή διεθνή πολιτική βούληση, εκρίζωση της τρομοκρατίας και διακοπή της χρηματοδότησης της και του εξοπλισμού της», αναφέρει ο Σύρος πρόεδρος.

«Εσείς, που επιδιώκετε την ειρήνη, την ασφάλεια και τη δικαιοσύνη στον ταραγμένο κόσμο του σήμερα, κάντε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να σταματήσουν τα δεινά του συριακού λαού, που προκαλούνται από τις άδικες οικονομικές κυρώσεις που είναι αντίθετες με τους διεθνείς νόμους και οι οποίες πλήττουν άμεσα τη ζωή και τις καθημερινές ανάγκες των συμπολιτών μας», τονίζει ο Άσαντ στην επιστολή του.

«Είστε μια ελπίδα για τους καταπιεσμένους λαούς μας που υποφέρουν από εξωτερικές επεμβάσεις εναντίον των συμφερόντων τους», υπογραμμίζει τέλος ο πρόεδρος της Συρίας, αναφερόμενος στις κυρώσεις και τη βοήθεια προς τους αντικαθεστωτικούς από τις ΗΠΑ και τις δυτικές χώρες.