ΚΟΣΜΟΣ

Βοστώνη: «Θέμα χρόνου η σύλληψη του δεύτερου υπόπτου»

Βοστώνη: «Θέμα χρόνου η σύλληψη του δεύτερου υπόπτου»

«Εκτεταμένο ανθρωποκυνηγητό» εξελίσσεται από το πρωί στη Βοστόνη και τα προάστιά της για να βρεθεί ο ύποπτος που εξακολουθεί να διαφεύγει, δήλωσε ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Ντέβαλ Πάτρικ, ο οποίος ζήτησε από τους κατοίκους να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.


«Ζητούμε από τους κατοίκους να μείνουν στο σπίτι τους, με τις πόρτες κλειστές και να μην ανοίγουν σε κανένα παρά μόνο σε αστυνομικούς», δήλωσε ο Πάτρικ σε συνέντευξη Τύπου. «Αυτό ισχύει για το Γουοτερτάουν, όπου βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, αλλά και για το Κέμπριτζ, το Ουόλθαμ, το Νιούταουν, το Μπελμόν και προς το παρόν για ολόκληρη τη Βοστώνη», προσέθεσε.

Από τη μεριά του, ο συνταγματάρχης της αστυνομίας της Μασαχουσέτης Τίμοθι Όλμπεν τόνισε ότι «χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο. Κάνουμε σημαντική πρόοδο. Μπορεί να χρειαστούν μερικές ώρες».

Οι δύο ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστώνης είναι αδέλφια, ο Τζοχάρ Α. Τσαρνάεφ, 19 ετών, και ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ, 26 ετών, δήλωσε άλλος αξιωματούχος των υπηρεσιών εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ.

Ο αξιωματούχος είπε πως ο μεγαλύτερος αδελφός σκοτώθηκε στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία και ο νεώτερος καταζητείται στο προάστιο Γουότερτάουν.

Οι δύο αδελφοί βρίσκονταν στις ΗΠΑ εδώ και μερικά χρόνια, δήλωσε ο αξιωματούχος. Αξιωματούχοι της εθνικής ασφάλειας και των δυνάμεων επιβολής της τάξης δήλωσαν ότι κλίνουν προς τη θεωρία ότι κίνητρο των βομβιστικών επιθέσεων ήταν ο ισλαμιστικός εξτρεμισμός.