ΚΟΣΜΟΣ

Βοστώνη: Οι αδελφοί Τσαρνάεφ θα γίνουν βιβλίο

Βοστώνη: Οι αδελφοί Τσαρνάεφ θα γίνουν βιβλίο

Το μακελειό στο Μαραθώνιο της Βοστώνης και οι δύο ύποπτοι δράστες, οι αδελφοί Τσαρνάεφ, θα είναι το θέμα του βιβλίου μιας αμερικανο-ρωσίδας δημοσιογράφου, που θα γραφτεί το επόμενο διάστημα.


Μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί ο τίτλος του βιβλίου, ούτε το πότε θα κυκλοφορήσει.

Η δημοσιογράφος Μάσα Γκέσεν έχει καλύψει τον πόλεμο στην Τσετσενία και γνωρίζει πολύ καλά την τσετσενική διασπορά. Όπως και οι αδελφοί Τσαρνάεφ, έτσι και η δημοσιογράφος μετανάστευσε στην εφηβεία της στη Βοστώνη, αλλά λίγα χρόνια αργότερα επέστρεψε στην Ρωσία, όπου ζει και εργάζεται.

Ο εκδοτικός οίκος Riverhead ανακοίνωσε ότι «το βιβλίο θα εξηγεί ποιοι ήταν οι αδελφοί, από πού ήρθαν, αυτά που διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα τους και το πώς έφτασαν να κάνουν αυτά που φαίνεται πως έκαναν. Από τότε που μετανάστευσαν για πρώτη φορά, το βιβλίο θα τους ακολουθήσει από το Κιργιστάν στο Νταγκεστάν και μετά στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης».

Ο μεγαλύτερος αδελφός Ταμερλάν σκοτώθηκε στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για τη σύλληψή του στις 15 Απριλίου και ο 19χρονος αδελφός του Τζοχάρ συνελήφθη τέσσερις ημέρες αργότερα, τραυματίστηκε σοβαρά και κρατείται σε νοσοκομείο φυλακών 60 χιλιόμετρα από τη Βοστώνη.