ΚΟΣΜΟΣ

FBI: Καταζητείται για πρώτη φορά γυναίκα, αμοιβή 2.000.000 δολ.

FBI: Καταζητείται για πρώτη φορά γυναίκα, αμοιβή 2.000.000 δολ.

Το Federal Bureau of Investigation (FBI) των Ηνωμένων Πολιτειών, για πρώτη φορά περιλαμβάνει στον κατάλογο των πλέον καταζητούμενων τρομοκρατών μία γυναίκα.

Πρόκειται για την Joanne Chesimard, η οποία κατηγορείται για δολοφονία ενός αξιωματικού της αστυνομίας στο New Jersey, πριν από 40 χρόνια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εκπρόσωπος του FBI, υποσχέθηκε αμοιβή δύο (2) εκατομμυρίων δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες σχετικά με τη γυναίκα αυτή.

Η καταζητούμενη είναι ηλικίας, σήμερα, από 61 έως 66 ετών.

Η απόφαση για να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των καταζητούμενων, τόσα χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα, σημαίνει ότι το έγκλημα δεν έχει χάσει τη σημασία του και αυτό γιατί συνδέεται με τρομοκρατία.

Το 1973, δύο αστυνομικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητο, στο οποίο βρισκόταν η Joanne Chesimard και ορισμένοι από τους συνεργούς της. Την εποχή εκείνη η γυναίκα ήταν μέλος της ριζοσπαστικής ομάδας «Black Liberation Army», που, ήδη, είχε στο ενεργητικό της πολλά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης ληστείας σε τράπεζα.

Τότε, οι επιβιβαζόμενοι στο όχημα αντέδρασαν με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και να τραυματισθεί ένας άλλος. Στη συνέχεια η Chesimard συνελήφθη και το 1977 καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη. Αλλά, αμέσως, κατάφερε να δραπετεύσει από τη φυλακή.

Τελευταία φορά που εντοπίστηκε, ήταν στην Κούβα, το 1984, όπου πιθανόν έλαβε πολιτικό άσυλο και κρύβεται σήμερα, σημειώνεται στο δημοσίευμα.