ΚΟΣΜΟΣ

Έξι χρόνια από την εξαφάνιση της Μαντλίν

Έξι χρόνια από την εξαφάνιση της Μαντλίν

Με δυσκολία μπορούν να κρύψουν από το πρόσωπό τους, όλον τον πόνο και την αγωνία που πέρασαν, και συνεχίζουν να περνούν, εδώ και έξι χρόνια οι γονείς της Μαντλίν.

Η Κέιτ και ο Γκέρι ΜακΚαν, βρέθηκαν στην τελετή που σηματοδοτεί τα έξι χρόνια που πέρασαν, από την ημέρα, που η μικρή Μαντλίν, εξαφανίστηκε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου παραθέριζε με τους γονείς της.

Το ζευγάρι, παρακολούθησε με δάκρυα στα μάτια, την τελετή, κατά την οποία, ένα μεγάλο κερί, έκαιγε σε όλη τη διάρκειά της, στο κέντρο του χώρου, στο Ρόθλεϊ της Αγγλίας. Μάλιστα, η συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής, ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, ενώ, θέλησαν να εκφράσουν τη συμπαράσταση στους γονείς του αγνοούμενου κοριτσιού, με προσευχές και ποιήματα.

Το δράμα, το οποίο είχε συγκινήσει -και συνεχίζει να συγκινεί- εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια, στις 3 Μαΐου, όταν η Μαντλίν στα τέσσερά της χρόνια, εξαφανίστηκε από το δωμάτιο ξενοδοχείου, σε θέρετρο της Πορτογαλίας, την ώρα που οι γονείς δειπνούσαν σε κοντινό εστιατόριο.

Οι έρευνες ξεκίνησαν την αμέσως επόμενη στιγμή, και συνεχίζονται αδιάκοπα μέχρι και σήμερα, χωρίς, όμως, το μικρό κοριτσάκι να έχει εντοπιστεί. Οι ελπίδες των γονιών, παραμένουν ζωντανές, πως κάποια μέρα η κόρη τους θα βρεθεί, ζωντανή, και θα γυρίσει πίσω στην αγκαλιά τους.