ΚΟΣΜΟΣ

Την Κυριακή στην Οκλαχόμα ο Ομπάμα

Την Κυριακή στην Οκλαχόμα ο Ομπάμα

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί την Κυριακή το ισοπεδωμένο προάστιο Μουρ στην Οκλαχόμα, η οποία επλήγη τη Δευτέρα από έναν καταστροφικό ανεμοστρόβιλο ο οποίος προκάλεσε το θάνατο 24 ανθρώπων και τον τραυματισμό 324.

Ο Ομπάμα, ο οποίος κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση "μεγάλης καταστροφής" για να αποδεσμεύσει ομοσπονδιακή βοήθεια, θα επιθεωρήσει τις ζημιές και θα συναντηθεί με τους πληγέντες και στελέχη των υπηρεσιών αρωγής, δήλωσε ο Τζέι Κάρνεϊ κατά την διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Δύο δημόσια σχολεία καταστράφηκαν ολοσχερώς από τον ανεμοστρόβιλο, ο οποίος διήρκεσε περίπου 40 λεπτά, με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα άνω των 320 χλμ. την ώρα.

Δέκα παιδιά είναι μεταξύ των νεκρών ενώ "μερικοί άνθρωποι" εξακολουθούν και σήμερα να φέρονται ως αγνοούμενοι.

Η κυβέρνηση Ομπάμα έστειλε για το έργο της διάσωσης και την παροχής βοήθειας 400 μέλη της ομάδας FEMA, του οργανισμού που διαχειρίζεται τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης περιοχής και να εντοπίσουν πιθανούς επιζώντες.

Την Τρίτη το πρωί, ο Πρόεδρος Ομπάμα είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιδείξουν προς τα θύματα και τους πληγέντες οι οποίοι θα έχουν πρόσβαση σε "όλους τους πόρους". Οι κάτοικοι της Μουρ "πρέπει να γνωρίζουν ότι η χώρα τους θα παραμείνει στην περιοχή τους, στο πλευρό τους, όσο χρειαστεί", τόνισε.

Ροή Ειδήσεων