ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικές δυνάμεις εκτέλεσαν τρεις «αντάρτες»

Ρωσικές δυνάμεις εκτέλεσαν τρεις «αντάρτες»

Τρεις υπόπτους για ανταρτική δράση σκότωσαν ειδικές δυνάμεις των ρωσικών αρχών ασφαλείας μέσα σε ιδιωτική κατοικία στην ομόσπονδη Δημοκρατία του Νταγκεστάν.

Η ομάδα των υπόπτων περικυκλώθηκε σε κατοικία στο Κασαβγιούρτ, 90 χιλιόμετρα δυτικά της περιφερειακής πρωτεύουσας Μαχατσκάλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Αντιτρομοκρατικής Επιτροπής.

Σε μία γυναίκα, μητέρα μωρού έξι μηνών, επετράπη να εξέλθει του κτηρίου, ωστόσο οι τρεις αντάρτες αρνήθηκαν να παραδοθούν και σκοτώθηκαν στην ανταλλαγή πυροβολισμών που ακολούθησε, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Οι εκρήξεις παγιδευμένων οχημάτων, οι επιθέσεις αυτοκτονίας και οι πυρκαγιές είναι συνήθη φαινόμενα στην περιοχή του Νταγκεστάν, το οποίο αντιμετωπίζει κατάσταση εξέγερσης που έχει τις ρίζες της στους δύο πολέμους για την ανεξαρτησία της γειτονικής Τσετσενίας από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Διπλή έκρηξη σε κτήριο της περιοχής κόστισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους νωρίτερα μέσα στον Μάιο, τραυματίζοντας παράλληλα δεκάδες άλλους.

Η περιοχή είναι πολυσυλλεκτική από εθνοτική άποψη, με πλειοψηφικό το μουσουλμανικό στοιχείο και βρίσκεται μεταξύ της Τσετσενίας και της Κασπίας Θάλασσας.