ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Γιούχαραν το πριγκιπικό ζεύγος στην όπερα της Βαρκελώνης

Βίντεο: Γιούχαραν το πριγκιπικό ζεύγος στην όπερα της Βαρκελώνης

Με γιουχαΐσματα και σφυρίγματα αποδοκιμασίας υποδέχτηκαν οι Καταλανοί τον πρίγκιπα Φελίπε της Ισπανίας και διάδοχο του θρόνου και τη σύζυγό του Λετίθια, στην όπερα της Βαρκελώνης.


Το πριγκιπικό ζεύγος έφθασε με λιμουζίνα στο Μεγάλο Θέατρο Λισέο της Βαρκελώνης για να παρακολουθήσει την όπερα «Το Ελιξίριο της αγάπης» του Γκαετάνο Ντονιτζέτι.

Έξω από το θέατρο είχε συγκεντρωθεί πλήθος περαστικών. Άλλοι σφύριζαν σε ένδειξη αποδοκιμασίας, ενώ άλλοι χειροκροτούσαν, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Φελίπε και η Λετίθια νόμιζαν ότι θα άφηναν πίσω τους τις αποδοκιμασίες, τις οποίες αντιμετώπισαν με αμήχανα χαμόγελα. Όμως τα γιουχαΐσματα εντάθηκαν όταν οι γαλαζοαίματοι μπήκαν στην όπερα και πήγαν να καθίσουν στις θέσεις τους, δίπλα στις τοπικές αρχές που είχαν προσκληθεί στην παράσταση.

Η δημοτικότητα της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας είναι στο ναδίρ, μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του γαμπρού του Χουάν Κάρλος, του Ινάκι Ουρνταγκαρίνσε, το όνομα του οποίο εμπλέκεται σε μια υπόθεση διαφθοράς που αμαυρώνει τη φήμη της συζύγου του, της ινφάντα Κριστίνα.

Η κοινή γνώμη προσάπτει επίσης στον βασιλιά, το πολυδάπανο ταξίδι του στη Μποτσουάνα πέρυσι όπου είχε πάει για κυνήγι ελεφάντων, ενώ η χώρα του είχε βυθιστεί στην ύφεση και τις πολιτικές λιτότητας. Το σκάνδαλο ανάγκασε τον Χουάν Κάρλος να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, μια πρωτοφανής ενέργεια στα χρονικά της χώρας.

Δείτε το βίντεο: