ΚΟΣΜΟΣ

Ντέσμοντ Τούτου: Μη λερώνετε το όνομα του Μαντέλα

Ντέσμοντ Τούτου: Μη λερώνετε το όνομα του Μαντέλα

Ο πρώην αρχιεπίσκοπος του Κέιπ Τάουν, Ντέσμοντ Τούτου, απηύθυνε έκκληση στην οικογένεια του Νέλσον Μαντέλα να μην λερώνει το όνομα του πρώτου μαύρου προέδρου της Νότιας Αφρικής.


«Είναι σαν να φτύνετε το πρόσωπο του Μαντίμπα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τούτου στην ανακοίνωσή του, μετά τα συνεχή επεισόδια απρεπούς συμπεριφοράς από μέλη της οικογένειας του Μαντέλα. «Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ, σας παρακαλώ, μη σκέφτεστε μόνο τους εαυτούς σας», τόνισε.

Ο μεγαλύτερος από τους εγγονούς του Νέλσον Μαντέλα ήθελε να στήσει, με τη μεταφορά των σορών τριών συγγενών του από την οικογενειακή γη στο χωριό Κούνου, όπου επιθυμεί να ταφεί ο Μαντέλα, στο χωριό Μβέζο, όπου είναι φύλαρχος, μία τουριστική επιχείρηση δημιουργώντας τόπο προσκυνήματος του Νέλσον Μαντέλα.

Μετά την απόφαση της δικαιοσύνης για τη νέα μεταφορά των σορών από το Μβέζο στο Κούνου, ο Μάντλα Μαντέλα έδωσε χθες συνέντευξη Τύπου αποκαλύπτοντας απρεπώς για λόγους εκδίκησης σειρά οικογενειακών μυστικών που έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Ο Ντέσμοντ Τούτου αναφέρει επίσης στην έκκλησή του ότι «δεν μπορούμε να αποτιμήσουμε σε ποιον βαθμό πρέπει να είναι σκληρό για μία οικογένεια να είναι χωρισμένη επί 27 χρόνια από τον πατέρα της, δηλαδή τα χρόνια που πέρασε ο Μαντέλα στη φυλακή, ώστε να είναι στη συνέχεια σε θέση να τον μοιρασθεί μαζί με ολόκληρο τον κόσμο μετά την απελευθέρωσή του. Θέλουμε να σας αγκαλιάσουμε, να σας υποστηρίξουμε, να δείξουμε μέσα από σας την αγάπη μας για τον Μαντέλα. Σας παρακαλώ, μη λερώνετε το όνομά του».