ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση μεσολαβητών με τον ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων

Συνάντηση μεσολαβητών με τον ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων

Με τον ανώτερο ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων συναντήθηκε ομάδα αράβων και δυτικών απεσταλμένων, στη φυλακή όπου κρατείται.


Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Σατέρ για μια ώρα λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Οι απεσταλμένοι που μετέβησαν στην Αίγυπτο στο πλαίσιο μεσολαβητικής προσπάθειας για να δοθεί ένα τέλος στην κρίση της Αιγύπτου, έλαβαν ειδική άδεια από το Γενικό Εισαγγελέα για να επισκεφθούν τον έγκλειστο ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Λίγο νωρίτερα, το αιγυπτιακό πρακτορείο είχε μεταδώσει αναφορά του υπουργείου Εσωτερικών, που διέψευδε την πιθανότητα της συνάντησης.

Η αντιπροσωπεία των μεσολαβητών αποτελείται από απεσταλμένους των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Εν τω μεταξύ, στην Αίγυπτο αναμένονται δυο αμερικανοί γερουσιαστές για συζητήσεις με το στρατό, τη μεταβατική κυβέρνηση και τους ηγέτες της αντιπολίτευσης. Οι γερουσιαστές είναι οι Ρεπουμπλικάνοι, Λίντσεϊ Γκράχαμ και Τζον Μακέιν.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ομπάμα στέλνει μήνυμα στην Αίγυπτο με δύο γερουσιαστές