ΚΟΣΜΟΣ

Βοστόνη: Προσπάθησε να αποσπάσει χρήματα από το φιλανθρωπικό ταμείο

Βοστόνη: Προσπάθησε να αποσπάσει χρήματα από το φιλανθρωπικό ταμείο

Μία γυναίκα από το Νιου Τζέρσεϊ κατηγορείται ότι υπέβαλε ψευδή στοιχεία για σωματική βλάβη στο φιλανθρωπικό ταμείο που είχε συσταθεί για τη βοήθεια των θυμάτων των βομβιστικών επιθέσεων στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, ανακοίνωσε την Παρασκευή η εισαγγελία.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι η Άιρις Γκάμπλ, 44 ετών, από το Λίντεν του Νιου Τζέρσεϊ, υπέβαλε ψευδή στοιχεία στο One Fund Boston, το οποίο ιδρύθηκε μετά την επίθεση που σημειώθηκε στις 15 Απριλίου και κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 3 άτομα και τραυματίστηκαν ακόμα 264.

Η Γκάμπλ είναι το τρίτο άτομο που κατηγορείται για την υποβολή ψευδών στοιχείων στο ταμείο. Η 44χρονη υπέβαλε στις 11 Ιουνίου αίτηση στην οποία ισχυριζόταν ότι είχε υποβληθεί σε θεραπεία στο νοσοκομείο Νιούαρκ για τραυματισμούς που υπέστη από τις επιθέσεις. Ωστόσο, στην αίτηση υπήρχαν ορθογραφικά λάθη και άλλες παρατυπίες γεγονός που τράβηξε την προσοχή των αρμοδίων , είπαν οι εισαγγελείς.

«Η έρευνά μας έδειξε ότι η κατηγορούμενη δεν βρισκόταν στη Βοστόνη την ημέρα των επιθέσεων», δήλωσε η εισαγγελέας Γκρέις Παρκ. «Η κατηγορούμενη βρήκε την ευκαιρία να επωφεληθεί από τη γενναιοδωρία και την ευγένεια των άλλων», είπε.

Τον περασμένο μήνα μία γυναίκα από τη Νέα Υόρκη καταδικάστηκε αφού προσπάθησε να αποσπάσει από το ταμείο 480.000 δολάρια ισχυριζόμενη ότι υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Επίσης, ένας άνδρας από τη Βοστόνη συνελήφθη τον Ιούνιο για την υποβολή ψευδών στοιχείων για λογαριασμό της θείας του με σκοπό να αποσπάσει περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια.