ΚΟΣΜΟΣ

Ισλαμιστική οργάνωση εκτόξευσε ρουκέτα κατά του Ισραήλ

Ισλαμιστική οργάνωση εκτόξευσε ρουκέτα κατά του Ισραήλ

Το Ισραήλ αναχαίτισε μία ρουκέτα στη χερσόνησο του Σινά, η οποία εξερράγη στον αέρα πάνω από την πόλη Εϊλάτ στο νότιο Ισραήλ.


Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές, ωστόσο εκρήξεις ακούστηκαν σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων, οι οποίες έθεσαν σε λειτουργία τις σειρήνες έκτακτης ανάγκης, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Ήταν η πρώτη φορά που το ισραηλινό αμυντικό σύστημα, Iron Dome, αναχαίτισε πύραυλο πάνω από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Συμβούλιο της Σούρα των Μουτζαχεντίν. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι μαχητές της εκτόξευσαν ρουκέτα Grad εναντίον του Εϊλάτ, στην Ερυθρά Θάλασσα ως «ταχεία απάντηση στο τελευταίο έγκλημα των εβραίων, μη επανδρωμένο αεροσκάφος των οποίων βομβάρδισε το Σινά σκοτώνοντας τέσσερις μουτζαχεντίν» την περασμένη Παρασκευή.

Άλλη οργάνωση τζιχαντιστών, η Ανσαρ Μπέιτ αλ-Μάκντες, η οποία δηλώνει προσκείμενη στην Αλ Κάιντα και αναλαμβάνει συστηματικά την ευθύνη για επιθέσεις κατά του Ισραήλ, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι η επιδρομή πραγματοποιήθηκε από μη επανδρωμένο ισραηλινό αεροσκάφος «σε συντονισμό με τον αιγυπτιακό στρατό». Ωστόσο, τα επίσημα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι επρόκειτο για επιχείρηση του αιγυπτιακού στρατού.

Η οργάνωση Ανσαρ Μπέιτ αλ-Μάκντες ανακοίνωσε τότε ότι θα ενισχύσει την εκστρατεία εκτόξευσης ρουκετών κατά του Ισραήλ από την περιοχή της Σινά.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Απελευθερώνονται 26 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι