ΚΟΣΜΟΣ

Nέα έρευνα: Ισχυρότερο το «ασθενές φύλο»

Nέα έρευνα: Ισχυρότερο το «ασθενές φύλο»

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων δημοσκόπησης που διενήργησε γερμανικό περιοδικό υγείας, θεωρεί ότι οι γυναίκες μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα την αρρώστια, τη γήρανση και το θάνατο του συντρόφου τους.

Τα αποτελέσματα των απαντήσεων σε αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση που διενήργησε το γερμανικό περιοδικό υγείας Apotheken Umschau ανατρέπουν ορισμένους παγιωμένους συσχετισμούς σε ό,τι αφορά τα δύο φύλα. Σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, οι γυναίκες είναι σε θέση να διαχειριστούν καλύτερα από τους άνδρες περιπτώσεις ασθενειών, σωματικής αδυναμίας λόγω γήρανσης, αλλά και ενδεχόμενη απώλεια του συντρόφου τους.

Πιο ισορροπημένες οι γυναίκες;

Τα δύο τρίτα (66,5%) των ερωτηθέντων συμφωνεί, για παράδειγμα, με την άποψη ότι οι άνδρες είναι πιο γκρινιάρηδες από τις γυναίκες και παραπονιούνται πιο εύκολα με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων ασθένειας. Η φήμη του άνδρα ως εκπροσώπου του ισχυρού φύλου διαψεύδεται και σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών. Κάτι παραπάνω από ένας στους δύο (53%) πιστεύει ότι οι άνδρες που πάσχουν από βαριές ασθένειες εγκαταλείπουν τη «μάχη» της ανάρρωσης νωρίτερα από αντίστοιχες περιπτώσεις γυναικών.

Ίδια είναι η εικόνα και στο πεδίο της γήρανσης. Το 53,3% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης θεωρεί ότι οι γυναίκες είναι θέση να διαχειριστούν με αποτελεσματικότερο τρόπο την ιδέα και το γεγονός ότι γερνούν, καθώς και τη συνεπακόλουθη επιδείνωση της σωματικής τους κατάστασης.

Αξιοσημείωτες είναι, τέλος, οι απαντήσεις που αφορούν την αντιμετώπιση ενδεχόμενου θανάτου του συντρόφου. Το 76% των ερωτηθέντων απαντά ότι οι γυναίκες είναι κατά κανόνα πιο «ανθεκτικές» επιδεικνύοντας μεγαλύτερη ψυχική ισορροπία από τους εκπροσώπους του λεγόμενου «ισχυρού φύλου».

ΠΗΓΗ DW