ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Ύποπτη η θεία του 6χρονου για την αφαίρεση των ματιών του

Κίνα: Ύποπτη η θεία του 6χρονου για την αφαίρεση των ματιών του

Η θεία του 6χρονου αγοριού από την Κίνα, η οποία αυτοκτόνησε έξι ημέρες αφότου το παιδί βρέθηκε χωρίς μάτια και αιμόφυρτο, θεωρείται ως η κύρια ύποπτη από την κινεζική αστυνομία.


Οι εξετάσεις DNA έδειξαν ίχνη από το αίμα του αγοριού στα ρούχα της θείας του, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας στην πόλη Λινφέν της επαρχίας Σανσί.

Η θεία του 6χρονου αυτοκτόνησε έξι ημέρες μετά το συμβάν πέφτοντας σε πηγάδι.

Το αγόρι παρασύρθηκε από μία γυναίκα με βαμμένα ξανθά μαλλιά σε χωράφι ενώ έπαιζε στο ύπαιθρο. Η γυναίκα του αφαίρεσε τα μάτια και το εγκατέλειψε αιμόφυρτο, μετέδωσε το Νέα Κίνα.

Την περασμένη εβδομάδα, τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης συνέδεσαν το έγκλημα με τη μαύρη αγορά ανθρωπίνων οργάνων στην Κίνα καθώς αρχικά η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι από το αγόρι είχαν αφαιρεθεί και οι κερατοειδείς χιτώνες των ματιών. Ωστόσο, αργότερα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι κερατοειδείς δεν είχαν αφαιρεθεί.

Επίσης, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν αρχικά ότι πίσω από το περιστατικό ενδέχεται να βρίσκονται οργανωμένες συμμορίες που προχωρούν σε απαγωγές και ακρωτηριασμούς παιδιών από την επαρχία, τα οποία στη συνέχεια εκμεταλλεύονται ως επαίτες, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό ήταν το κίνητρο της επίθεσης.