ΚΟΣΜΟΣ

Η Θηριωδία των Ισλαμιστών

Η Θηριωδία των Ισλαμιστών

-«Βίαζαν και βασάνιζαν παιδιά, μαχαίρωναν βρέφη, βασάνιζαν μέχρι θανάτου άνδρες και γυναίκες»

-Αντί να διδαχθούμε από τα γεγονότα του Μπεσλάν επιτρέπουμε τη δράση των ίδιων δολοφόνων στη Συρία

Εννιά χρόνια έχουν περάσει από την «σφαγή του Μπεσλάν».

Ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να χωρέσει σε ανθρώπου νου, πως μικροί μαθητές θα μπορούσαν όχι μόνο να αποτελέσουν «νόμιμους στόχους» για κάποιους «αγωνιστές» αλλά ακόμη περισσότερο να μεταβληθούν σε αντικείμενα αβυσσαλέου μίσους.

Οι συγγενείς και οι φίλοι των θυμάτων άφησαν λίγα λουλούδια, άναψαν κεριά και απέτισαν φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων μιας από τις χειρότερες τρομοκρατικές ενέργειες των τελευταίων ετών.

Το χρονικό

Ήταν 1η Σεπτεμβρίου 2004, όταν ομάδα Ισλαμιστών Τσετσένων εισέβαλε σε σχολείο στο Μπεσλάν και υπό την απειλή όπλων, συγκέντρωσε μαθητές, γονείς και καθηγητές στο γυμναστήριο, όπου παρέμειναν επί 3 ημέρες χωρίς νερό και τροφή.

Οι απαγωγείς πυροβολούσαν διαρκώς στον αέρα προς αποφυγή εφόδου των ρωσικών ειδικών δυνάμεων. Οι μεσολαβητικές προσπάθειες απέβησαν άκαρπες και δύο ημέρες μετά την κατάληψη του σχολείου, οι αυτονομιστές συνέναισαν τελικά στη είσοδο διασωστών για την περισυλλογή των πρώτων νεκρών.

Ξαφνικά το σχολείο του Μπεσλάν σείστηκε από εκρήξεις και πυροβολισμούς. Κανείς δε γνώριζε τι συμβαίνει, ενώ ακόμα και σήμερα, η σειρά εξέλιξης των γεγονότων δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Αυτόπτες μάρτυρες έχουν δηλώσει πως ένας από τους εκρηκτικούς μηχανισμούς του γυμναστηρίου έπεσε και ανατινάχθηκε, ενώ η οροφή του γυμναστηρίου κατέρρευσε και ο όμηροι άρχισαν να τρέχουν τρομοκρατημένοι προς κάθε κατεύθυνση.

Εν συνεχεία, οι απαγωγείς άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, γεγονός στο οποίο απάντησαν οι κυβερνητικές δυνάμεις. Την ίδια στιγμή, συγγενείς των ομήρων, μπήκαν στο σχολείο, ενώ από μέσα, «πετάγονταν» όμηροι, που έτρεχαν να σωθούν.

Την επόμενη μέρα της τραγωδίας, οι ειδικές δυνάμεις, ήρθαν αντιμέτωπες με το συγκλονιστικό θέαμα εκατοντάδων σορών. Τα πτώματα είναι μάλιστα σε τέτοιο βαθμό απανθρακωμένα, που ακόμα και 3 ημέρες μετά, δεν είναι αναγνωρίσιμα.

Συνολικά 29 εξτρεμιστές σκοτώθηκαν κατά την έφοδο.

Η φρίκη

Η απίστευτη βαρβαρότητα που διέπραξαν οι Τσετσένοι Ισλαμιστές «μαχητές της ελευθερίας» στην πόλη Μπεσλάν της Οσετίας σοκάρει ακόμα και μετά από τόσα χρόνια.

Μετά το Μπεσλάν τα όρια της βαρβαρότητας στο όνομα κάποιου «ιερού σκοπού» έχουν ξεπεραστεί και τίποτα πλέον δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του.

Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι αναρωτιούνται τι είδους όντα ήταν αυτά που βασάνιζαν, βίαζαν και χλεύαζαν μικρά παιδάκια πριν τα δολοφονήσουν, στο όνομα του «ιερού αγώνα» τους.

Και όμως κάτι που θεωρούσαμε αδιανόητο συνέβη και μπορεί να συγκριθεί μόνο με τις χιτλερικές θηριωδίες.

Σήμερα, εννέα χρόνια μετά το ολοκαύτωμα του Μπεσλάν, αντί να διδαχθούμε από τα γεγονότα επιτρέπουμε τη δράση των ίδιων δολοφόνων στη Συρία.