ΚΟΣΜΟΣ

Στις κάλπες σήμερα οι Αυστριακοί

Στις κάλπες σήμερα οι Αυστριακοί

Στις κάλπες προσέρχονται εδώ και λίγες ώρες οι πιλίτες της Αυστρίας

Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται σήμερα στην Αυστρία, όπου σχεδόν 6,4 εκατομμύρια (6.384.296) ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες να εκλέξουν για μια πενταετή θητεία τα 183 μέλη της νέας Βουλής από τα συνολικά εννέα κόμματα που είναι υποψήφια σε όλη την επικράτεια.

Τα πρώτα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 07.00 ώρα Ελλάδας και το τελευταίο θα κλείσει στις 18.00 ώρα Ελλάδας, οπότε και θα υπάρξει η πρώτη πρόβλεψη από τη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, ενώ για τις 20.30 αναμένεται η ανακοίνωση του προσωρινού τελικού αποτελέσματος από την Αυστριακή υπουργό Εσωτερικών και κατόπιν οι δηλώσεις και οι αντιδράσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς.

Το αξίωμα του καγκελάριου, του επικεφαλής δηλαδή της κυβέρνησης, διεκδικούν οι κεντρικοί υποψήφιοι και συγχρόνως αρχηγοί των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, του Σοσιαλδημοκρατικού ο απερχόμενος καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν και του Λαϊκού, ο μέχρι τώρα αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών, Μίχαελ Σπίντελεγκερ.

Πέραν της πιθανότητας συνέχισης του μεγάλου συνασπισμού και σε περίπτωση μη συγκέντρωσης της απαραίτητης πλειοψηφίας, ενδεχόμενος είναι ο σχηματισμός τριμερούς κυβέρνησης ανάμεσα σε Σοσιαλδημοκράτες, Λαϊκό Κόμμα και Πράσινους.