ΚΟΣΜΟΣ

Die Welt: Ο Φούχτελ είναι άνθρωπος των μικρών πραγμάτων

Die Welt: Ο Φούχτελ είναι άνθρωπος των μικρών πραγμάτων

Ως άνθρωπο «των πολλών μικρών πραγμάτων» περιγράφει η εφημερίδα Die Welt τον υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας και εντεταλμένο της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Ελληνογερμανική Συνέλευση, Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ, και τονίζει ότι ο ίδιος πιστεύει πως οι αλλαγές δεν πρέπει να επιβάλλονται πάντα από πάνω, αλλά μπορούν να έλθουν και από κάτω, στο επίπεδο δημάρχων και περιφερειακών συμβουλίων.

Ο κ. Φούχτελ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, χαρακτηρίζει την αποστολή του ως ανταλλαγή τεχνογνωσίας, κυρίως σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου οι Γερμανοί μπορούν να δείξουν στους Έλληνες πώς να επιλύουν προβλήματα σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και της ενέργειας.

Γίνεται δε αναφορά στο γεγονός ότι οι πυροσβεστικές υπηρεσίες των περιοχών Νέο Ίζενμπουργκ και Σέμπεργκ (σσ. η εκλογική περιφέρεια του κ. Φούχτελ) δώρισαν στους εθελοντές πυροσβέστες της Θεσσαλονίκης τέσσερα μεταχειρισμένα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ θα ακολουθήσουν άλλα τέσσερα ως το τέλος του μήνα.

Όπως επισημαίνει ο συντάκτης, ο Γερμανός πολιτικός «κάνει ό,τι μπορεί και ελπίζει ότι όλα κάποτε και με κάποιο τρόπο θα ταιριάξουν μεταξύ τους, θα αποδώσουν και έτσι θα πειστούν οι άνθρωποι ότι η εκδίωξη των Ελλήνων από την Ευρωζώνη δεν αποτελεί εναλλακτική επιλογή».

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στο πρόσωπο του οποίου ο κ. Φούχτελ εκτιμά ότι βρήκε κάποιον «πάνω στον οποίο μπορεί κανείς να βασιστεί απολύτως, που έχει μια ξεκάθαρη γραμμή».

«Η ελληνική κοινωνία είναι ακόμη σοσιαλιστικά διαμορφωμένη. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να περιμένουν πάρα πολλά από το κράτος, από τις υπηρεσίες του. Πρέπει πρώτα να αποβάλουμε την νοοτροπία της Σοβιετικής Ένωσης» δηλώνει ο ίδιος ο κ. Μπουτάρης.