ΚΟΣΜΟΣ

Σκηνή από το «Ηλίθιος και Πανηλίθιος» αντιμετώπισαν οι αστυνομικοί

Σκηνή από το «Ηλίθιος και Πανηλίθιος» αντιμετώπισαν οι αστυνομικοί

Η αστυνομία στη Νέα Ζηλανδία περιέγραψε ένα περιστατικό, κατά το οποίο ένας άνδρας σταμάτησε περιπολικό της αστυνομίας σαν να πρωταγωνιστούσε στην ταινία «Ο Ηλίθιος κι ο Πανηλίθιος», αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας The Press.


Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας Μάλκολμ Τζόνστον, το περιπολικό περνούσε δίπλα από τον άνδρα, όταν εκείνος του έκανε σινιάλο να σταματήσει.

Το όχημα σταμάτησε και τότε ο άνδρας αφού έκατσε στη μέση του δρόμου, έκανε στους αστυνομικούς άσεμνη χειρονομία με το δάκτυλό του.

Όταν τον πλησίασαν οι αστυνομικοί μύρισαν πάνω του μαριχουάνα και στον σωματικό έλεγχο που τού έκαναν βρήκαν μικροποσότητα του ναρκωτικού. Επίσης διαπίστωσαν ότι ο άνδρας καταζητούνταν για απλήρωτα πρόστιμα ύψους 2.800 δολαρίων.

Όπως είπε ο Τζόνστον, «το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι ότι αν δεν έχεις πληρώσει τα πρόστιμα που σού έχουν επιβληθεί κι αν κυκλοφορείς κουβαλώντας πάνω σου ναρκωτικά, μη σταματάς το περιπολικό σαν να είναι ταξί και...μην υψώνεις στους αστυνομικούς το δάκτυλό σου».