ΚΟΣΜΟΣ

Βοήθεια της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Αλβανία

Βοήθεια της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Αλβανία

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Αλβανία, Piero Cipollone και η περιφερειακή διευθύντρια της Τράπεζας για την Ανατολική Ευρώπη, Ellen Goldstein, εξέφρασαν την ετοιμότητα του χρηματοπιστωτικού αυτού οργανισμού να βοηθήσει την κυβέρνηση στην εκπλήρωση της μίας από τις βασικές προτεραιότητές της, την αποπληρωμή του χρέους της προς της ιδιωτικές επιχειρήσεις που φθάνει τα 600 εκατομμύρια δολάρια .


Σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Cipollone είπε ότι στις συναντήσεις με εκπροσώπους της αλβανικής κυβέρνησης έχει συζητήσει για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και πως η Παγκόσμια Τράπεζα μπορεί να βοηθήσει την Αλβανία σε αυτό το στάδιο, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και μέσα από την εμπειρία και την τεχνογνωσία της.
"Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της κυβέρνησης είναι οι οφειλές προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα έχει δεσμευθεί να βοηθήσει την κυβέρνηση. Εμείς ως τράπεζα θα προσφέρουμε συμβουλές για το τι νομίζουμε ότι η κυβέρνηση μπορεί να κάνει στο θέμα αυτό" τόνισε ο κ. Cipollone.
Η περιφερειακή διευθύντρια για την Ανατολική Ευρώπη στην Παγκόσμια Τράπεζα, Ellen Goldstein είπε ότι η Τράπεζα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση, όχι μόνο για ένα δάνειο, αλλά για περισσότερα.