ΚΟΣΜΟΣ

Νέα στοιχεία για το θρίλερ με την εξαφανισμένη μικρή Μαντλίν

Νέα στοιχεία για το θρίλερ με την εξαφανισμένη μικρή Μαντλίν

Συγκλονίζουν για ακόμα μια φορά τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αφορούν την εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν που απασχολεί τα τελευταία έξι χρόνια τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Μετά από δημοσίευμα της βρετανικής ιστοσελίδας Daily Mail ένας Αφρικανός άνδρας φέρεται να έχει άμεση σχέση με την μικρή Μαντλίν ΜακΚαν που έλαβε χώρα στην Πορτογαλία το 2007 και ενώ έκανε διακοπές με τους γονείς της.

Ο Ευκλείδης Μοντέιρο που εργαζόταν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου OceanClub όταν η οικογένεια ΜακΚαν βρισκόταν στην Πορτογαλία φέρεται να είναι ο βασικός ύποπτος για την αρπαγή, αν όχι ο ίδιος ο απαγωγέας. Το 1996 ο Μοντέιρο, χρήστης ναρκωτικών, είχε φυλακιστεί για κλοπή, ενώ εργαζόμενος στο ίδιο συγκρότημα δήλωσε πως δεν τον εμπιστεύονταν εξαιτίας του εθισμού του. Η οικογένειά του δεν επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο ίδιος βρέθηκε στη φυλακή. Ωστόσο, ο άνδρας έχασε τη ζωή του το 2009 σε ηλικία 40 ετών έπειτα από ατύχημα που είχε με τρακτέρ.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές πιθανώς να είχε ως κίνητρο την εκδίκηση, καθώς είχε απολυθεί από την ιδιοκτησία του συγκροτήματος. Μπάρμαν που δούλευε στο ξενοδοχείο δήλωσε στην Daily Mirror: «Ο αστυνομικός μας το είχε πει. Δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι έναν τέτοιο άνθρωπο». Έπειτα από έρευνα των τηλεφωνικών κλήσεων που πραγματοποίησε την ώρα της εξαφάνισης της Μαντλίν, ο άνδρας βρισκόταν κοντά στο διαμέρισμα της οικογένειας ΜακΚαν.

Στενός φίλος του Μοντέιρο, δήλωσε ότι ο ύποπτος συνήθιζε να πραγματοποιεί διαρρήξεις διαμερισμάτων, κλέβοντας πολύτιμα αντικείμενα, τα οποία στη συνέχεια πωλούσε για να αγοράσει τη δόση του. Η σύζυγος το δήλωσε στην βρετανική αστυνομία ότι αναζητούν στοιχεία για έναν ύποπτο που δε μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του, κατηγορώντας τις τοπικές αρχές ότι «εκθέτουν τη ζωή ανθρώπων».

Μια πηγή ανέφερε σε Πορτογαλική εφημερίδα ότι η αστυνομία πιστεύει ότι ο άνδρας φέρεται να δολοφόνησε το κορίτσι προκειμένου να σταματήσει να κλαίει αλλά και λόγω της μεγάλης δημοσιότητας που πήρε το θέμα.