ΚΟΣΜΟΣ

«Μετρημένες» οι ημέρες της Φέκτερ στο Eurogroup

«Μετρημένες» οι ημέρες της Φέκτερ στο Eurogroup

Η Μαρία Φέκτερ άφησε να εννοηθεί σήμερα ότι οι ημέρες της στο υπουργείο Οικονομικών της Αυστρίας ίσως είναι μετρημένες — μια εξέλιξη η οποία, εάν επαληθευτεί, θα στερήσει το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών από μια πολιτικό η οποία είχε προκαλέσει πολλές φορές από αμηχανία ως οργή στους ομολόγους της με τις ωμές δημόσιες τοποθετήσεις της.

Στους διαδρόμους της βουλής στη Βιέννη εντείνεται η σεναριολογία περί του ότι η επόμενη κυβέρνηση συνασπισμού, τον σχηματισμό της οποίας διαπραγματεύονται το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα της ιδίας της Φέκτερ και οι Σοσιαλδημοκράτες, δεν θα συμπεριλαμβάνει την σκληρή πολιτικό, η οποία έχει παρομοιάσει στο παρελθόν τον εαυτό της με την Μάργκαρετ Θάτσερ.

Ερωτηθείσα από τους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες αν αυτή είναι η τελευταία φορά που λαμβάνει μέρος στο Eurogroup η Φέκτερ απάντησε «μπορεί». Η ίδια παρατήρησε ότι θα μπορούσε να λάβει μέρος στη σύνοδο του επόμενου μήνα, αν δεν έχει αναλάβει νέος υπουργός Οικονομικών.

Πάντως η Φέκτερ —η οποία είχε κάποτε αυτοχαρακτηριστεί «ο μόνος άντρας στην κυβέρνηση της Αυστρίας»— εμφανίστηκε να αποχαιρετά τα πεδία μάχης των Βρυξελλών. Ερωτηθείσα τι θα της λείψει, άρχισε να απαριθμεί: «οι συνάδελφοι, ναι· οι προσωπικές επαφές, ναι· το εξαιρετικό προσωπικό, ναι· η αναταραχή, καθόλου».

Διαβάστε επίσης:

Αυστηρό μήνυμα Eurogroup: Τελειώνετε με τις διαπραγματεύσεις!