ΚΟΣΜΟΣ

Αύριο το αποτέλεσμα των εκλογών στις Μαλδίβες

Αύριο το αποτέλεσμα των εκλογών στις Μαλδίβες

Οι οργανωτές των προεδρικών εκλογών που διεξάγονται σήμερα στις Μαλδίβες και στις οποίες φαβορί είναι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Μοχάμεντ Νασίντ, δήλωσαν πως ελπίζουν ότι θα ανακοινώσουν "ως αύριο", Κυριακή, το όνομα του νικητή των εκλογών αυτών που είχαν αναβληθεί πολλές φορές.


Ο επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής Φουάντ Τοουφίκ δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ότι ελπίζει να είναι σε θέση να ανακοινώσει ως αύριο, Κυριακή, το όνομα του νικητή των προεδρικών εκλογών, τον πρώτο γύρο των οποίων κέρδισε την περασμένη εβδομάδα ο πρώην πρόεδρος Μοχάμεντ Νασίντ με 47% των ψήφων.
"Όλοι περιμένουν ανυπόμονα την ανακοίνωση της εκλογής ενός νέου προέδρου. Γι' αυτό καταβάλλουμε προσπάθειες ώστε να ανακοινώσουμε τα οριστικά αποτελέσματα πολύ νωρίς αύριο το πρωί", δήλωσε ο Τοουφίκ μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.


"Ως αύριο θα μπορέσουμε να μοιραστούμε αυτή τη χαρά με τους συμπολίτες μας", πρόσθεσε ενώ τα πρώτα εκλογικά τμήματα είχαν αρχίσει να κλείνουν στις 13:00 (ώρα Ελλάδας).


Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:30 (τοπική ώρα, 04:30 ώρα Ελλάδας) στο αρχιπελαγικό αυτό κράτος του Ινδικού Ωκεανού και οι περίπου 240.000 ψηφοφόροι, οι οποίοι είχαν στη διάθεσή τους οκτώμισι ώρες για να επιλέξουν τον υποψήφιό τους, συνωστίζονταν μπροστά από τα 475 εκλογικά τμήματα πριν αυτά ανοίξουν.
Μετά την ακύρωση ενός αποτελέσματος και την αναβολή δύο ψηφοφοριών, η ψηφοφορία για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών οργανώθηκε τελικά έπειτα από ισχυρές πιέσεις της διεθνούς κοινότητας. Η ΕΕ είχε προειδοποιήσει πως θα "λάβει τα κατάλληλα μέτρα" αν δεν πραγματοποιούνταν και σήμερα οι εκλογές.