ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Τουλάχιστον 31 στρατιωτικοί νεκροί από έκρηξη βόμβας

Συρία: Τουλάχιστον 31 στρατιωτικοί νεκροί από έκρηξη βόμβας

Τουλάχιστον 31 στρατιωτικοί, ανάμεσά τους τέσσερις ανώτεροι αξιωματικοί, σκοτώθηκαν σήμερα σε βομβιστική επίθεση εναντίον βάσης των ένοπλων δυνάμεων της Συρίας κοντά στην Δαμασκό, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Τρεις στρατηγοί κι ένας υποστράτηγος είναι ανάμεσα στους 31 στρατιωτικούς οι οποίοι σκοτώθηκαν σε μια βομβιστική επίθεση η οποία προκάλεσε την κατάρρευση ενός κτιρίου σε στρατιωτική βάση στη Χαράστα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής αυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

«Η στιγμή που έγινε αυτή η επίθεση είναι σημαντική», καθώς ο στρατός του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ διεξάγει ευρείας κλίμακας εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίον θέσεων των ανταρτών γύρω από την Δαμασκό, είπε ο ίδιος.

Κατά τις πρώτες διαθέσιμες πληροφορίες η βόμβα είχε τοποθετηθεί «είτε στο εσωτερικό του κτιρίου ή κάτω από το κτίριο, σε μια στοά», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ίδιας ΜΚΟ, γεγονός το οποίο αφήνει να εννοηθεί ότι οι αντάρτες είχαν καταφέρει να παρεισφρήσουν στη συγκεκριμένη βάση του συριακού στρατού.

«Μόνο όσοι είχαν νυχτερινή υπηρεσία βρίσκονταν εκεί όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Εάν η βόμβα είχε εκραγεί μία ώρα νωρίτερα οι νεκροί θα μπορούσαν να είναι έως και 200», πρόσθεσε ο Άμπντελ Ραχμάν.

Κατά τον ίδιο, υπάρχουν τραυματίες αλλά ο απολογισμός δεν μοιάζει πιθανό να αυξηθεί.