ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις κυανόκρανοι νεκροί από επίθεση στο Νότιο Σουδάν

Τρεις κυανόκρανοι νεκροί από επίθεση στο Νότιο Σουδάν

Τρεις ινδοί στρατιώτες, οι οποίοι ήταν μέλη των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης εναντίον βάσης του ΟΗΕ στο Τζονγκλέι του Νοτίου Σουδάν, όπως δήλωσε κορυφαίος ινδός διπλωμάτης των Ηνωμένων Εθνών.


«Οι ομάδες πολιτοφυλακής σκότωσαν τρεις ινδούς στρατιώτες στο Νότιο Σουδάν», δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ινδίας στον ΟΗΕ, Ασόκε Κουμάρ Μουκερτζί, κατά τη διάρκεια σεμιναρίου σχετικά με τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις των Ηνωμένων Εθνών, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.

Οι τρεις στρατιώτες αποτελούν τα πρώτα θύματα της ομάδας του ΟΗΕ από την Κυριακή οπότε και ξέσπασαν οι συγκρούσεις στην πρωτεύουσα του Νότιου Σουδάν, Τζούμπα.

Η επίθεση έγινε το πρωί της Πέμπτης σε βάση του ΟΗΕ στην περιοχή Ακάμπο. Αρκετοί πολίτες είχαν καταφύγει εκεί προκειμένου να γλιτώσουν από τις αιματηρές συγκρούσεις.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να έχουν τραυματιστεί ή σκοτωθεί ακόμα και πολίτες από την επίθεση», αναφέρει ο ΟΗΕ σε ανακοίνωσή του. «Σε περίπτωση που αυτές οι αναφορές αποδειχθούν αληθινές, οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους», τονίζει.