Τίτλοι τέλους για το κέντρο μεταναστών της Λαμπεντούζα

Newsroom Newsroom

Τίτλοι τέλους για το κέντρο μεταναστών της Λαμπεντούζα

Στο κλείσιμο του διαβόητου κέντρο φιλοξενίας μεταναστών της Λαμπεντούζα προχωρά η Ιταλία, στον απόηχο της διεθνούς κατακραυγής που προκάλεσαν εικόνες μεταναστών να απολυμαίνονται με μάνικες υπό απάνθρωπες συνθήκες.

Την προηγούμενη εβδομάδα, εννέα βορειοαφρικανοί μετανάστες έραψαν τα χείλια τους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες κράτησής τους και να ζητήσουν την απελευθέρωση τους.

Ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα έχει υποσχεθεί πως θα αποδοθούν ευθύνες για την «απολύμανση» ανθρώπων με μάνικες.

Το κέντρο της Λαμπεντούζα ήταν αρχικά σχεδιασμένο ώστε να φιλοξενεί έως 850 μετανάστες για μόλις 48 ώρες, έως την προώθησή τους σε μεγαλύτερα κέντρα.

Ωστόσο, σταδιακά μετατράπηκε σε χώρο μακροπρόθεσμης κράτησης, όπου υπεράριθμοι μετανάστες διέμεναν υπό άθλιες συνθήκες.

Σημειώνεται πως ο αριθμός των μεταναστών που εισέρχονται στην Ευρώπη μέσω της Ιταλίας, έχει τριπλασιαστεί σε σχέση με το 2012, και ανέρχεται πλέον σε 42.000.

Οι περισσότεροι μετανάστες που φιλοξενούνται στην Λαμπεντούζα μεταφέρονται ή αναμένεται να μεταφερθούν σε άλλα κέντρα στην ηπειρωτική Ιταλία.

Μονάχα 17 άτομα, τα οποία δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, θα παραμείνουν, έως ότου μετακινηθούν και αυτά, όπως δήλωσε στην εφημερίδα Avvenire ο υφυπουργός Εσωτερικών, Φίλιπο Μπουμπίκο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved